четвер, 05 листопада 2020 06:51

Голова суду купив землю в окупованому Криму

Голова Конституційного суду ­України Олександр Тупицький 2018 року ­купив землю в окупованому Росією Криму. Про це повідомили журналісти програми "­Схеми".

Ділянка площею 126 кв. м розташована в селищі Кореїз неподалік Ялти. Договір про купівлю оформив за російським законодавством. Має там маєток, придбаний до окупації півострова.

Родина голови КСУ володіє кількома об'єктами елітного майна. У вересні 2013-го придбали чотирикімнатну квартиру на 216 "квадратів" у житловому комплексі бізнес-класу "Новопечерські липки" в столиці. Орієнтовна вартість — $600 тис. Її записали на матір Галину Тупицьку. На тещу Ларису Колпаченко оформили будинок площею 211,4 кв. м і понад 23 "сотки" землі у Василькові поблизу Києва. Там є басейн і ставок. На себе суддя записав 7,5 "сотки" по сусідству. Дружина Ольга має автомобіль "БМВ X6".

Тупицький із родиною зареєстрований у будинку в котеджному містечку "Коник" поряд із Кончею-Заспою, за інформацію Bihus.Info. Ним володіє бізнесмен Сергій Левченко, який на місцевих виборах балотувався в депутати Київської обласної ради від партії "Слуга народу".

57-річний Олександр Тупицький став суддею КСУ у травні 2013-го, очолює його з вересня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Голова суду купив землю в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі