пʼятниця, 08 жовтня 2010 07:32

Голодування членів "Батьківщини" можна побачити по інтернету

- У Київській області відбувається масове рейдерське захоплення районних та міських організацій "Батьківщини". Реєструють псевдоосередки. Під брендом нашої партії "регіонали" вже сформувала списки кандидатів до всіх рад Київщини, - каже нардеп-"бютівець" 38-річний Костянтин Бондарєв під стінами Центральної виборчої комісії. Семеро членів "Батьківщини" четвертий день голодують під ЦВК. Вимагають, аби зареєстрували кандидатів у депутати від обласного осередку партії, яку очолює Бондарєв. Їх підтримує Юлія Тимошенко. Але частина партійців вважають своїм лідером Володимира Майбоженка. Під його керівництвом реєструють "псевдоосередки".

До чорного кованого паркану ЦВК прикріплені 11 білих плакатів - "ТВК не реєструйте клонів", "Бондарєв наш голова". Поруч стоїть просторий армійський намет. Голодуючі у зимових куртках сидять на стільцях. Під спини поклали туристичні килимки, аби було тепліше.

- Руки та ноги відмерзають, - говорить 24-річний Руслан Толдиєв. - Ручку не можна взяти - настільки пальці задубіли. Спочатку були у своїй одежі, потім нам підвезли куртки від спонсорів. Обіцяють ще теплих речей підкинути.

Протестувальники мають дозвіл на безстрокову акцію під ЦВК. У ньому зазначений перелік речей, які можуть мати, - два намети, генератор, стіл, стільці. На голови пов'язали білі стрічки "Голодую". Запевняють, п'ють тільки мінералку.

Ввечері голодувальники переносять стільці в намет. Перед собою поставили підключений комп'ютер з відеокамерою. "Картинку" цілодобово транслюють на інтернет-сторінку "Батьківщини".

У наметі холодно. Підключають до генератора тепловентилятор. Тоді теплішає на кілька градусів.

- Нормально почуваюся, тільки спати хочеться, - каже 50-річний Володимир Подрєзов, голова фракції БЮТ у Київоблраді. - Якщо не дозволять внести наших кандидатів у списки, голодуватиму до самого дня виборів - за те, щоб ці вибори відмінили.

Зараз ви читаєте новину «Голодування членів "Батьківщини" можна побачити по інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі