вівторок, 05 грудня 2017 05:20

Генпрокуратура розслідує "держпереворот" за заявою Януковича

Генеральна прокуратура ­почала розслідування "­держперевороту в лютому 2014 року" за заявою екс-президента Віктора Януковича. Документи про це оприлюднив його адвокат Віталій Сердюк 28 листопада.

— Заяву Віктора Януковича про насильницьке захоплення державної влади в лютому 2014-го ми подали в Генпрокуратуру 14 липня 2017 року. Отримали повідомлення, що за цією заявою ГПУ зареєструвала кримінальне провадження й розпочала досудове розслідування, — каже Сердюк.

Він показав звернення Януковича до Генпрокуратури 17 березня ­2017-го. Той просить перевірити причетність до "держперевороту" Арсена Авакова, Віталія Кличка, Юрія Луценка, Валентина Наливайченка, Андрія Парубія, Сергія Пашинського, Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка.

"У період із 18 по 22 лютого 2014 року в Україні відбулася реалізація плану насильницького захоплення державної влади. Особи, які входили до складу злочинної організації, мали намір спровокувати загострення силового протистояння між протестувальниками та правоохоронцями. Застосувати вогнепальну зброю проти обох сторін конфлікту з метою створення в країні обстановки хаосу. Здійснити вбивство президента України та забезпечити призначення після цього на керівні посади в державі осіб із членів злочинної організації, учасників масових заворушень", — написав Віктор Янукович у заяві.

Екс-президент утік у Росію в лютому 2014-го, після масових розстрілів учасників Революції гідності в центрі Києва. В Україні його звинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом. Януковичу загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура розслідує "держпереворот" за заявою Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі