вівторок, 31 травня 2016 07:40

"Єфремова можна заарештувати за 15 хвилин"

— Єфремов знав, що на Україну нападуть. Давно вивіз родину в Росію. Його син має там бізнес, — каже колишній "регіонал" 66-річний Володимир Ландік.

28 травня він заявив про готовність надати правоохоронцям докази протизаконної діяльності колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

— Я ходив до першого генерального прокурора (Олег Махніцький перебував на посаді з 24 лютого до 18 червня 2014 року. — ГПУ), потім — до Яреми (генеральний прокурор із 19 червня 2014-го до 10 лютого 2015-го. — ГПУ). До Шокіна (із 10 лютого 2015-го до 3 квітня 2016 року. — ГПУ) не пустили, — розповідає Володимир Іванович. — Ходив до начальника слідчого управління. Кілька разів був у Авакова (міністр внутрішніх справ. — ГПУ), у Турчинова (секретар Ради нацбезпеки та оборони. — ГПУ). Розповідав їм, як за 15 хвилин можна заарештувати Єфремова. Ніхто жодного разу не взяв у мене навіть пояснень. Уже пізніше в Службі безпеки дав покази. Але на тому все і скінчилося. Єфремов на свободі. Я звернувся до нинішнього генпрокурора Юрія Луценка. Покличте — я вам за 10 хвилин розповім про систему виборчої кампанії в Луганській області. Там ніхто ніколи не голосував. Там усе писалося.

61-річного Олександра Єфремова звинувачували у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня позаторік і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Останню справу закрили. 5 травня йому повернули закордонний паспорт і зняли електронний браслет. Залишилися 3,7 млн грн застави.

Зараз ви читаєте новину «"Єфремова можна заарештувати за 15 хвилин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі