пʼятниця, 03 грудня 2010 02:30

Діти впливових "регіоналів" пішли у місцеві ради

На сході та півдні України депутатами міських та обласних рад стали приблизно 50 дітей високопоставлених членів Партії регіонів.

— У харківські обласну та міську ради пройшла справжня "золота молодь", не старше 30 років, — каже політолог із Харкова 58-річний Валерій Дудко. — Дехто навіть не встиг здобути вищу освіту.

За списками "Регіонів" депутатами Харківської міськради стали студент Харківського університету Микита Шенцев — син нардепа Шенцева, Тетяна Чечетова-Терашвілі — донька народного депутата Чечетова, Марина Лобазова — дочка нардепа Василя Грицака. Депутатом Харківської облради відтепер є Дмитро Добкін — менший брат губернатора Михайла Добкіна.

До Донецької міськради за партійними списками пройшли син екс-губернатора Олександр Логвиненко, син одного із заступників глави облдержадміністрації Олександр Адамов, сини нардепів Андрій Ландик та Сергій Дейч. Другий син нардепа Дейча став депутатом Донецької облради.

Депутатом Одеської міськради є донька нардепа Сергія Ківалова, Тетяна. А до Луганської міської ради пройшов син нардепа Володимира Ландіка — Роман. До Сімферопольської міськради потрапив син спікера кримського парламенту Олег Константинов.

— Формується кастова система відтворення еліти. Якщо для родичів створюють привілеї й немає конкуренції, то це призводить до закостеніння політиків. Значить, влада буде менш компетентною, — коментує політолог 54-річний Вадим Карасьов. — Діти посадовців проходять також за списками БЮТ, "Нашої України". Політики направляють дітей не в армію, медицину, а на хлібні місця — банки, юридичний консалтинг та політику. Тут можна заробити гроші на все життя.

Зараз ви читаєте новину «Діти впливових "регіоналів" пішли у місцеві ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі