вівторок, 01 червня 2010 02:13

Депутатів везуть слухати звернення президента

— Петро Миколайовичу, можна вас на хвилинку? Треба вирішити одне питання, — звертається лідер фракції БЮТ 53-річний Іван Кириленко до лідера комуністів 57-річного Петра Симоненка перед засіданням погоджувальної ради.

Симоненко стоїть у коридорі й переглядає папери.

— Яка ваша позиція щодо місцевих виборів? — запитує Іван Кириленко.

— На встрече у президента я сказал, что мы за пропорциональную систему выборов. А по дате выборов готовы дискутировать, — відповідає.

"Бютівець" плескає його по плечу.

Спікер 53-річний Володимир Литвин повідомляє, що з нагоди 100 днів президентства Віктор Янукович звернеться до народу 3 червня:

— Пропоную депутатам попрацювати в четвер до 15-ї години, щоб потім поїхати в палац "Україна" на цю подію. Будуть організовані автобуси.

Депутати хихикають. Литвина запитують, чи правда, що "нунсівець" Юрій Гримчак написав заяву про входження до коаліції.

— Є якісь три-чотири заяви, але прізвищ зараз я не знаю. Оголошу на засіданні Ради, — каже Литвин.

Більшість часу депутати обговорюють тему місцевих виборів. "Нунсівці" кажуть, підтримали б зміну пропорційної системи голосування лише після розширення повноважень місцевих громад. "Бютівці" — проти зміни пропорційної системи, але теж за розширення повноважень. "Регіонали" ще раніше заявляли, що підтримують проведення виборів 31 жовтня на мажоритарній основі.

Головна проблема, що парламентарії не можуть визначитися із датою виборів, підсумовує спікер:

— Як тільки домовляться — процес піде.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів везуть слухати звернення президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі