пʼятниця, 21 січня 2011 03:00

Депутатів просять здати службові закордонні паспорти

Нардепів просять здати службові та дипломатичні паспорти, якими вони користуються під час поїздок за кордон. Із відповідним проханням звернувся керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Паспорти видаватимуть лише на час відряджень. Мовляв, таке доручення видав президент.

Службовий та диппаспорт надає право в'їжджати до інших країн без віз та оминати митний контроль.

— Наведення порядку з використанням паспортів є вимогою Європейського Союзу в діалозі щодо безвізового режиму, — каже директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин. — Україна нажила собі славу країни, де можновладці мають привілеї користуватися проїзними документами, використовують їх для поїздок на відпочинок, за покупками.

Влада встановлює тотальний контроль за депутатами, вважає член комітету із закордонних справ "бютівець" 49-річний Ігор Гринів:

— Певно, тепер, коли депутати братимуть паспорт, мають оголошувати й мету поїздки. За 20 років практики ніколи такого не було.

— Бояться, що депутати втечуть до Чехії, — каже депутатка від НУ-НС 28-річна Леся Оробець, натякаючи на отримання політичного притулку в Чехії екс-міністром економіки Богданом Данилишиним.

В українських чиновників та депутатів на руках до трьох тисяч закордонних спецпаспортів.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів просять здати службові закордонні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі