вівторок, 21 квітня 2009 17:01

Депутати сперечаються через квартири

Наступного тижня народні депутати зможуть отримати 17 квартир у Києві на вул. Срібнокільській, 24. Поки що народні обранці живуть у готелі. Заявки на отримання житла подали 40 із 110 нардепів, які цього потребують. Найбільше просять квартир "регіонали" і комуністи.

Нардеп із Партії регіонів кримчанин 55-річний Олександр Черноморов каже, що в п"ять із тих 17 квартир уже поселили працівників апарату Верховної Ради.

— Решта теж обіцяні співробітникам парламенту, — каже.

Водночас "бютівець" із Одеси 39-річний Володимир Каплієнко називає такі заяви Черноморова провокацією, аби самому отримати квартиру.

— Через Держуправління справами співробітникам апарату Верховної Ради було роздано п"ять квартир на вулиці Срібнокільській, але не по депутатській квоті, — каже Каплієнко.

Перший заступник голови регламентного комітету, який розподілятиме житло, "бютівець" 51-річний Сергій Сас запевняє: поки що ці 17 квартир нікому не дісталися.

— За законом є чергове і позачергове отримання житла народним депутатом, — говорить. — Тому проблема виникла в тому, що ті, хто поза чергою — інваліди, чорнобильці, учасники бойових дій, посунули черговиків. А позачерговиків близько 18.

Минулого місяця нардеп-"бютівець" Сергій Міщенко та "регіоналка" Ганна Герман попросили віддати ці 17 квартир багатодітним сім"ям. Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував інший вихід: віддати це житло парламентським прибиральницям, які в черзі на квартири стоять по 20–30 років.

Зараз ви читаєте новину «Депутати сперечаються через квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі