вівторок, 11 квітня 2017 06:55

Чому Лещенко не піарить свою декларацію

— Йде засідання парламенту. А народні депутати, які декларують європейські цінності, чомусь не в залі. Сергію, ви декларуєте європейські цінності. Чому ви не в залі? 40 хвилин уже тут стоїте, — каже блогер 31-річний Всеволод Філімоненко народному депутату Серію Лещенку 4 квітня у кулуарах Верховної Ради.

Той дає інтерв'ю, доки йде засідання.

— Ви працюєте за хабарі, — відповідає Лещенко. І продовжує давати інтерв'ю.

"Лещенко традиційно піарив свою боротьбу з корупцією. Проте ні слова не сказав про заповнену ним і виставлену на сайт 1 квітня електронну декларацію. Можливо, тому що певні її моменти можуть викликати неприємні запитання у журналістів? Наприклад, гонорари від олігарха Віктора Пінчука та російського видання "Москов таймс", відомого антиукраїнською редакційною політикою?" — йдеться у матеріалі на сайті "Еспресо".

Журналісти проаналізували електронну декларацію депутата.

У документ він вніс 3,77 млн грн, які позичив у власниці видання "Українська правда" Олени Притули. Вказав 35 534 грн гонорару від "Фонду Віктора Пінчука". Також гонорари 5 тис. грн від видання "Українська правда", 3956 грн — від російського тижневика "Москов таймс", 20 296 грн — від видання "Форін полісі", 3196 грн — від Open Democracy. Ще задекларував нову квартиру в Києві площею 192 кв. м, яку придбав за 7,55 млн грн.

"Лещенко вказав у декларації, що заради покупки елітної квартири в центрі Києва нібито взяв у борг 3,77 млн грн у своєї колишньої начальниці, власниці сайту "Українська правда" Олени Притули. НАБУ свого часу вказувало й інші джерела: позика нареченої Лещенка діджея Анастасії Топольської та майже 2 мільйони з депозитних рахунків матері депутата. Але за тиждень визначили, що злочину у діях Лещенка немає, — йдеться у матеріалі на сайті "Депо".

— Таким чином створили небезпечний прецедент: через "кредитні ігри" можна "відмити" будь-яку суму. Так, нардеп від "Опоблоку" Сергій Льовочкін при річному доході майже 3 мільйони гривень позичив у матері Євгенії 5 мільйонів. І якщо НАБУ почне ставити йому питання щодо цієї сумнівної операції, то Льовочкін може послатися на "прецедент Лещенка" й обвинуватити бюро у вибірковості правосуддя, подвійних стандартах і навіть у політичному переслідуванні".

Зараз ви читаєте новину «Чому Лещенко не піарить свою декларацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі