понеділок, 31 липня 2006 20:20

"Це просто якесь збочення"

За дві хвилини до засідання погоджувальної ради до парламенту під"їхав чорний "мерседес" з елітними номерами "61". Зупинився посеред дороги. Падав дощ. Охоронець вийшов, розкрив парасолю і відчинив дверцята.

З машини вийшла Юлія Тимошенко, 45 років, — у костюмі фіолетового відтінку й білих у яскраво-фіолетову смужку туфлях. За нею до Верховної Ради ввійшов мокрий лідер фракції соціалістів Василь Цушко. Струшуючи з себе воду, попрямував на засідання.

З"явився голова Верховної Ради Олександр Мороз, 62 роки. Сказав спокійно:

— За попереднім графіком ми мали завершити засідання ще минулого тижня. Але ми не сформували Кабінету Міністрів. Тож будемо працювати, поки цього не зробимо.

Він нагадав: до 2 серпня до парламенту має бути внесена кандидатура прем"єр-міністра.

Слухали Мороза неуважно. БЮТівці щось показували одне одному на своїх мобільних телефонах. Юлія Тимошенко побула на засіданні менше десяти хвилин.

— Сьогодні я зайвий раз переконалася, що порядок денний роботи Верховної Ради пустий, нікчемний, надуманий, — сказала вона. — Жоден пункт не відображає очікувань тих людей, які привели депутатів до влади.

За словами лідерки БЮТу, регламентний комітет підправляє зараз  бюджет Верховної Ради під інтереси деяких депутатів. У руках Тимошенко тримала товсту кіпу паперів.

— Ми перевірили ці документи й побачили, що мільйон гривень виділяється на те, щоб голова Верховної Ради користувався власним літаком. Я вважаю, що це не першочергове завдання для країни, — сказала вона.

Розповіла, що 5 млн грн виділили на відпочинок нардепів. За її словами, ці гроші підуть на кримський санаторій "Дюльберн", де "зручно відпочивати депутатам".

— Я вважаю, що це просто якесь збочення. Ненаситність, яку неможливо нічим задовольнити, — обурювалася.

Повідомила, що зараз депутатам видадуть по квартирі або по 350 тис. гривень. Укотре закликала скасувати для депутатів усі пільги:

— Мене дивує, що вони б"ють себе за народ у груди. А двадцять небідних народних депутатів з Партії регіонів уже подали заяви на житло. З нашої фракції таких заяв немає і не буде.

У цю хвилину із зали вийшов один з лідерів "регіоналів" Микола Азаров. Глянув на лідерку БЮТу, криво посміхнувся і пішов.

Хтось зауважив, що Тимошенко зазвичай одягає плаття білого кольору, а сьогодні вона — в кольорі соціалістів. Та з посмішкою озирнулася.

— Це для того, щоб Олександр Олександрович на погоджувальній раді звернув на мене увагу, — пояснила і швидко додала: — І побачив, що скасування пільг для народних депутатів — це те, чого в першу чергу чекає суспільство.

Після виступу Юлії Тимошенко до журналістів підійшов голова регламентного комітету Верховної Ради "регіонал" Олександр Єфремов, 51 рік. Обличчя в нього було червоне:

— По поводу разговоров, что в регламентном комитете рассматривались вопросы об увеличении бюджета Верховного Совета и так далее, — сказав він. — Кошторыс, который мы получили, еще не утвержден.

Єфремов заявив, що твердження Тимошенко — неправдиві. І раніше вересня бюджет парламенту затверджений не буде. І взагалі кошторис складали депутати попереднього скликання. А зараз гроші витрачають за "временной росписью".

Зараз ви читаєте новину «"Це просто якесь збочення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі