четвер, 10 червня 2010 05:13

"Біля влади проблеми округу вирішувати легше"

Автор: фото з сайта www.mediastar.net.ua
  Іван Денькович: ”Хлопці ставлять Тимошенко ультиматум: фінансова підтримка в обмін на керівництво організацією”
Іван Денькович: ”Хлопці ставлять Тимошенко ультиматум: фінансова підтримка в обмін на керівництво організацією”

ТРИ ТИЖНІ тому нардепа"бютівця"47 - річного Івана Деньковича усунули від керівництва Львівською обласною організацією партії "Батьківщина". Після цього нардеп перейшов до коаліції. Потім відкликав свою заяву, але вийшов із партії.

— Якби облорганізацію очолив хтось із нормальних партійців, я давно склав би повноваження голови, — каже Іван Денькевич. — А так організацію хоче захопити група, яку очолює заступник голови Львівської облради Роман Ілик. Він та його хлопці ставлять Тимошенко ультиматум: фінансова підтримка в обмін на керівництво організацією. Мотивація цих хлопців одна — сформувати свої виборчі списки до органів місцевої влади.

Там мають бути їхні люди й більше нікого. Мета — отримати контроль в облраді. На кожній її сесії прокручуються мільйонні хабарі. За це й борються. Це звучить бездоказово.

 Можете навести факти, у чому саме з вами неправильно обійшлися?

— Юлія Володимирівна зробила нестатутні дії. Як вона могла допустити розпуск бюро нашої організації? Натомість було створено робочу групу в складі 10 чоловік, яку очолив Ілик. Це порушення партійного статуту. Не мали права такого ро$бити. І тепер ця група в 10 чоловік буде вирішувати все так, як їм заманеться.

Чому ви перейшли до коаліції?


— Після того, як поступили зі мною, перебування в партії було безперспективним і нелогічним. Так само безпідставно усунули з голови Київської організації "Батьківщини", Уляну Мостіпан. А в Харкові, наприклад, керувати партією незрозуміло за що поставили Арсена Авакова. Наші партійці протестували, але це не принесло ніякого результату.

Думав, вона передзвонить мені, але не діждався

Ви обговорювали це з Тимошенко?

— Моє входження до коаліції — це і був крок, аби хоч якось привернути її увагу. Думав, вона передзвонить мені, ми переговоримо. Але дзвінка так і не діждався. Хоча тепер розумію, що мій вихід із коаліції — це був неправильний крок. Але не жалкую. Як вийшов, так само можу й увійти. Може, в майбутньому так і станеться. Кажуть, за перехід у коаліцію депутатам платять по мільйону доларів.

— Мені ніяких матеріальних пропозицій ні від кого не було. І бізнесових інтересів у мене нема.

Скільки ще "бютівців" можуть перейти в коаліцію?

— Може десяток людей — група Андрія Портнова, Богдана Губського. Своїм голосуванням із коаліцією вони чітко показують, що не дотримуються орієнтирів БЮТ. Тим більше, народний депутат націлений на роботу в округах. Перебуваючи біля влади, проблеми в окрузі вирішувати легше.

Зараз ви читаєте новину «"Біля влади проблеми округу вирішувати легше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі