четвер, 29 липня 2010 04:00

Базарники штурмували Полтавську мерію

Автор: фото: Ян ПРУГЛО/www.poltava.pl.ua
  Працівники Центрального продуктового ринку прориваються через міліцейське очіплення до Полтавської міської ради. В цей час депутати голосують за продаж землі під ринком
Працівники Центрального продуктового ринку прориваються через міліцейське очіплення до Полтавської міської ради. В цей час депутати голосують за продаж землі під ринком

22 липня до Полтавської міськради намагалися прорватися працівники місцевого Центрального продуктового ринку. Зім"яли міліцейський кордон, проте охорона міськради встигла замкнути двері. У цей час депутати голосували за дозвіл на продаж 2 га землі, на яких розташований Центральний ринок. У результаті оборудки 1,5 тис. торговців залишаються без роботи.

Опозиційні до мера лідери партійних осередків переконані, що конфлікт із працівниками ринку суттєво послаблює позиції мера Полтави Андрія Матковського на наступних виборах.

— Матковський не прислухається до думки полтавців, бо, ймовірно, відчуває, що допрацьовує термін, — каже голова обласного осередку Соцпартії екс-губернатор Степан Бульба, 60 років. — Перспектива бути обраним повторно в нього мінімальна. Не виконав жодної програми, яку проголосив. Місто перетворилося на суцільну околицю.

Голова обласної організації партії "За Україну!" 37-річний Олег Пустовгар вважає, що непрозорий розпродаж землі відбере в Матковського голоси виборців, яких називають "середнім класом":

— Крім того, патріотично налаштовані виборці не пробачать Матковському перепон зі встановленням пам"ятника Мазепі та двоголового орла на пам"ятнику Келіна, — додає Олег Миколайович. — Не виключено, мер переорієнтується на інший, постсовковий електорат.

Депутати підтримали продаж землі. Місто з цього отримає 8,5 млн грн. Ділянку забудують торговельно-розважальним центром. Андрій Матковський каже, що балотуватиметься на виборах від маловідомої політичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Базарники штурмували Полтавську мерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі