середа, 16 серпня 2006 17:51

Азаров наобіцяв дружбу білорусам і американцям

Перший віце-прем"єр Микола Азаров, 58 років, зустрівся з главами посольств США і Білорусі.

Із тимчасовою повіреною у справах США Шилою Гвонтлі він обговорив стан економіки України та її фінансову політику. Азаров пообіцяв, що проводитиме економічні реформи з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій — таких як Світовий банк і Міжнародний валютний фонд.

Згадав віце-прем"єр і про плани щодо реформування  української податкової системи. Сказав, що Україна потребуватиме в цьому допомоги США.

Пані Гвонтлі поцікавилася, які завдання український уряд вважає першочерговими. Азаров відповів: постачання енергоносіїв. Зокрема необхідно забезпечити наповнення українських газосховищ.

Перший віце-прем"єр зустрівся також із послом Білорусі Валентином Величком.

Пообіцяв, що Київ буде й надалі зацікавленим у розвитку відносин із Мінськом.

Також Азаров запевнив білоруського посла, що Україна продовжуватиме співпрацю з країнами СНД і збирається брати участь у Єдиному економічному просторі з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Торговельний союз із цими країнами, на думку урядовця, не завадить європейській інтеграції України.

Віце-прем"єр сказав, що Україна й Білорусь можуть взаємовигідно разом транспортувати, зберігати й переробляти енергоносії.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наобіцяв дружбу білорусам і американцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі