вівторок, 13 листопада 2012 00:30

"Януковича не сильно хвилює стан здоров'я Тимошенко"

Колишній прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко, яка лікується у харківській лікарні Укрзалізниці, третій тиждень голодує. Так протестує проти фальсифікацій на парламентських виборах.

— Більшу частину часу вона лежить, не може самостійно рухатися. Стан її здоров'я погіршився. У неї постійні болі, — говорить російською донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко, 32 роки. — Мені подзвонив професор Айнгойпль (голова правління німецької клініки "Шаріте". — "ГПУ") і сказав, що вони дуже стурбовані та планують приїхати цього тижня, якщо вона не припинить голодування.

Дуже важливо, що Тимошенко привертає увагу до фальсифікацій на виборах українців та світу, каже "бютівка" 63-річна Антоніна Болюра:

— Це голодування є єдиною можливістю виказати свою думку. Так і має чинити лідер. Ми не знаємо, чи почув її президент. Але чують інші — ті, хто прагнуть до прогресу, чесності й демократії.

Акт голодування екс-прем'єра спрямований на західні еліти, вважає політолог 35-річний Михайло Басараб.

— Ця подія значно менше хвилює українців, аніж західну спільноту, — розповідає. — Зараз не можна сказати, що голодування Юлії Володимирівни є найбільш резонансною подією в Україні. Хоча це крайній захід, до якого вдаються в'язні. Опозиція вичерпала дієві механізми впливу на ситуацію. Представники влади не є настільки сентиментальними, щоб на них могла вплинути відмова від їжі когось з опонентів. Януковича не сильно хвилює стан здоров'я Юлії Тимошенко. Але виходячи із цинічних міркувань, навряд чи вони допустять, щоб це голодування закінчилося чимось трагічним. Бо це матиме дуже погані наслідки для президента на Заході.

Зараз ви читаєте новину «"Януковича не сильно хвилює стан здоров'я Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі