вівторок, 13 січня 2009 18:06

Янукович зробив дві помилки в одному реченні

Учора відбулося перше засідання Верховної Ради цього року. Почали з доповіді міністра палива та енергетики Юрія Продана про газову війну з Росією.

Тим часом лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 58 років, готує свій виступ. Послухавши урядовця, "регіонал" дописує до промови вісім слів: "Інформацію яку ми почули від Продана Юр. Вас." У цьому реченні він зробив дві помилки. Слово "інформацію" Янукович написав через російську букву "и". Також колишній прем"єр-міністр забув поставити кому перед займенником "яку". Уперше подібною неграмотністю Янукович публічно відзначився 2004 року — в анкеті кандидата в президенти він зробив 14 помилок.

У Верховну Раду запросили главу держави та уряд. Однак прийшли лише члени Кабінету Міністрів на чолі з 48-річною Юлією Тимошенко.

— Ми надіслали офіційного листа президентові, але він у цей час проводить важливу нараду. Це його право, а не обов"язок, — говорить про візити Віктора Ющенка до парламенту 52-річний голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Вітає з днем народження нардепа-"регіонала" Миколу Присяжнюка, 49 років. Янукович вручає іменинникові троянди. Той фотографується з деякими однопартійцями.

Слово просить нардеп із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Іван Плющ, 67 років.

— Прошу передати слово керівнику фракції НУ-НС В"ячеславові Кириленку, — з усмішкою каже він. Хоча Кириленко вже місяць фракцію не очолює.

Той просить депутатів дати оцінку україно-російському газовому конфлікту. З урядової ложі за ним спостерігає прем"єрка. Поряд із нею — перший віце-прем"єр Олександр Турчинов. Їм приносять чай. Тимошенко п"є маленькими ковтками. Потім бере ще один.

Литвин кахикає і шморгає носом — кілька днів тому він купався у джерелі

Литвин кахикає і шморгає носом — кілька днів тому він купався у джерелі святої Анни на Тернопільщині. Дає слово міністру палива та енергетики 49-річному Юрієві Продану. Той показує графіки на екранах і переконує, що до кінця минулого року ми розрахувалися за газ перед Росією.

Доки доповідає міністр, до Тимошенко і Турчинова по черзі підходять депутати від БЮТ і НУ-НС. "Нашоукраїнець" Микола Мартиненко подає якісь папери. Прем"єрка їх проглядає і повертає.

— Чому 31 грудня не підписали договір із Росією? — запитує Продана "нашоукраїнець" В"ячеслав Коваль, 63 роки.

— Бо Росія запропонувала ціну на газ 250 доларів, не змінюючи вартість транзиту, — відповідає той.

Народна депутатка від Партії регіонів Інна Богословська починає стукати долонею по столу і кричати "Ганьба!", "Шулери!". Те саме робить її колега Ганна Герман.

— Я розумію, що ваш уряд весь рік вів героїчну боротьбу, забувши, що Україні потрібен газ, — каже з місця попередник Продана, "регіонал" Юрій Бойко, 50 років. — Коли дасте населенню газ? Яка буде його ціна?

— За домовленістю двох прем"єрів ціна підвищуватиметься поступово протягом трьох років, — відказує Продан.

"Регіонали" знову починають кричати і стукати кулаками по столах. Литвин натискає дзвоник і просить їх заспокоїтися.

— Якщо не хочете слухати, то так і скажіть! — каже спікер. — Давайте разом будемо плакати.

Литвин запрошує виступити Януковича. Він виходить до трибуни під оплески "регіоналів".

Литвин натискає дзвоник

— Я сподіваюся, що це остання "помаранчева" зима, — зачитує він промову. — Але її ще треба пережити. І кожен день непрофесійної, авантюрної та безвідповідальної влади ще більше поглиблює загальноукраїнські біди. Інформацію, яку ми сьогодні почули з цієї трибуни від Продана Юрія Васильовича, я назвав би так — це виглядало, як лєпєт.

Додає, що уряд Тимошенко повинен відзвітувати і піти у відставку.

— Суд праведний від нього не втече, — Янукович знову помиляється і перекручує вираз "від праведного суду не втечеш". У промові саме так і було написано.

Депутати регочуть. Тимошенко аж здригається і прикриває рота долонею. Янукович додає, що треба ще й почати процедуру імпічменту президента.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зробив дві помилки в одному реченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі