четвер, 03 вересня 2020 00:11

Олександр Удовіченко йде в мери Полтави

Повернути ефективну систему управління, створену Анатолієм Кукобою і врятувати Полтаву. Саме така мета лідера партії "Рідне місто" Олександра Удовіченка та його потужної команди господарників. З нею вони йдуть на місцеві вибори.

Полтаву врятує лише мер-господарник

За останні 10 років у Полтаві змінилося вже декілька мерів, але люди так і не відчули, що хтось із них цікавився їхніми проблемами. Люди безсилі перед стіною чиновницької байдужості, некомпетентності й корупції.

Причину Олександр Удовіченко вказує чітко й однозначно: колишні мери зруйнували ефективну систему управління міським господарством. Вони не вміли або не хотіли здійснювати такі необхідні для Полтави зміни, надаючи перевагу грі в "хороших хлопців" — та й то раз на п'ять років перед виборами.

Олександр Удовіченко — єдиний, хто знає вихід із глухого кута, в який за останнє десятиліття загнали Полтаву:

— Потрібно повертати систему управління міським господарством, яка діяла за Кукоби. Звичайно, я реаліст, і з професійного досвіду розумію, що в застиглому, незмінному вигляді в сучасність нічого переносити не можна. Минуло вже достатньо часу, змінилося суспільство, тому ця система вимагає коригування. Отже, ми беремо з неї найкраще, перевірене, і доповнюємо найкращим новим. Моя мета — оновити систему так, щоб вона працювала на благо полтавців незалежно від того, хто сидітиме в кріслі мера. Це й буде запорукою успішного розвитку Полтави, якого ми всі так прагнемо.

Полтаві потрібен міський голова-завгосп, досвідчений, відповідальний і незалежний. Олександр Удовіченко — саме такий. Один із творців Приватбанку, двічі голова Полтавської обласної державної адміністрації, голова Полтавської обласної ради, він згуртував навколо себе фахівців своєї справи й відродив економіку Полтавщини. У підсумку це дозволило їй увійти до трійки областей України за темпами економічного зростання. Місцеві громади нашої області тоді, отримавши необхідні кошти, змогли навести порядок у себе на територіях і зменшити дефіцит робочих місць. За вагомі господарські досягнення Олександр Удовіченко став лауреатом Національної премії "Людина року" та був удостоєний ордена "За заслуги".

Команда Удовіченка — професійна й місцева

Справді, один у полі, як то кажуть, не воїн. Тому Удовіченко й на місцеві вибори йде з потужною, ретельно підібраною й перевіреною командою господарників. Серед них є досвідченіші й молодші, але всіх об'єднує спільна й дуже рідкісна нині риса — професіоналізм.

— Час порожніх обіцянок закінчився, — говорить Олександр Удовіченко. — Люди втомилися від слів, вони хочуть бачити конкретні справи, відчути, що їх проблеми швидко і якісно вирішуються. Це під силу тільки згуртованим у команду фахівцям, які одразу ж візьмуться за роботу. Чому я на цьому наголошую? Бо колишні й так нічого не робитимуть, а якщо у владу потрапить новачок, він витратить рік тільки на те, щоб зрозуміти, як діє господарський механізм. До вирішення нагальних людських проблем у нього просто не доходитимуть руки. А часу на "розкачування" в Полтави вже немає.

У команді Удовіченка об'єдналися будівельники, економісти, лікарі, вчителі, юристи. Тут чимало знаних полтавців, які не словами, а ділом переконують — місту можна й потрібно повернути втрачені комфорт і привабливість. Олександр Кудацький — голова правління ПАТ "Полтавський завод медичного скла", який зберіг підприємство у важкі дев'яності, зробив його флагманом полтавської промисловості й створив 600 робочих місць. Юлія Іщейкіна — донька Анатолія Кукоби, успішна підприємиця й докторка медичних наук. Загін потужних виробничників поповнюють Євген Ніколаєнко (ПрАТ "Полтавський вентиляторний завод) та Максим Венгровський (готельно-ресторанний комплекс "Vivat Провінція"). Крило професіоналів-комунальників представляють Олексій Чепурко (заступник міського голови з питань ЖКГ), Тарас Бойко (керівник КАТП-1628), Роман Кикоть (керівник КП "Міськсвітло"), Сергій Луценко (керівник КП "Декоративні культури"), Антон Тонконог (Інспекція по контролю за благоустроєм). І це, звичайно, далеко не повний перелік.

Поряд з професійністю команда Удовіченка має ще одну важливу рису — вона виключно місцева. Це незамінна перевага, порівняно з партіями, якими керують із Києва. Члени "Рідного міста" ні від кого не залежать і нікому не звітують, крім мешканців Полтави. Вони живуть поруч із полтавцями, знають їхні проблеми й уміють ці проблеми вирішувати.

Голосувати за конкретні справи, а не за гречку

Краще за будь-які слова говорять конкретні справи. Команда Удовіченка "Рідне місто" за останні півтора року:

Запровадила сортування сміття й почала мити баки частіше у п'ять разів.

Закупила 20 нових автобусів й 40 тролейбусів для комунального автопарку.

Освітила десятки пішохідних переходів та ряд багатолітніх "темних зон".

Відремонтувала купу до цього абсолютно забутих доріг, тротуарів й дворів.

Демонтувала більше сотні незаконних МАФів.

Оновила найбільшу з 2008 року кількість дитячих майданчиків — 72 шт.

Збільшила площу клумб по місту на 20%.

Вперше звернула увагу на стратегічні потреби людей з інвалідністю.

Відновила забуте за останні 10 років — чистку вулиць, поливання доріг у спеку й справжню, а не паперову боротьбу з амброзією.

— Я відкрито заявляю: ми не будемо роздавати ні цукру, ні гречки, ні олії, — зазначає Олександр Удовіченко. — Це роблять Матковський і Мамай, але стратегії розвитку Полтави в них немає. Ви повинні їх полюбити просто за те, що вони "хороші хлопці". Але хороший хлопець — це не професія. З таким підходом Полтава остаточно впаде в прірву і звідти її вже ніхто не витягне. Друга категорія — це ті, хто найголосніше кричать про зміни, бо їх так навчили кричати в Києві. Маю на увазі ще зовсім "зелених" політиків. Але вони не знають, що турбує полтавців, тим паче, як ці запущені проблеми вирішувати. В своїй виборчій кампанії вони слухняно виконують волю партійних босів з Києва, бо самі — відверто несамостійні фігури. У нас, партії "Рідне місто", є реалістична мета — оновити систему управління міським господарством, для цього маємо досвід, професійність і згуртовану команду. Спільними зусиллями ми зробимо Полтаву такою, якою вона була раніше — комфортною і привабливою. Другого шансу в міста вже не буде. Або обдуманий вибір на користь професіоналів, або кінець. Середини тут немає.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Удовіченко йде в мери Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі