неділя, 30 липня 2006 18:54

"Я віддаю перевагу тому, щоб говорили ми"

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  У перерві Віктор Ющенко радиться з Борисом Тарасюком і Раїсою Богатирьовою, Віктор Янукович — з Петром Симоненком
У перерві Віктор Ющенко радиться з Борисом Тарасюком і Раїсою Богатирьовою, Віктор Янукович — з Петром Симоненком

Круглий стіл, за яким зібралися всі політичні гравці, розпочався у четвер. Кількома днями раніше на нього до Маріїнського палацу кликав голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Однак зібралися-таки у Віктора Ющенка. У титрах прямого ефіру значилося: "Круглий стіл за ініціативи президента України".

Перед початком круглого столу Юлія Тимошенко вперше з часів помаранчевої революції потисла руку Вікторові Януковичу. Вів засідання президент. Кожен із присутніх мав по 10 хв. на виступ.

Коли Ющенко надав слово Юлії Тимошенко, вона відмовилася виступати. Сказала, що хоче переосмислити почуте: перед нею говорили Олександр Мороз і Віктор Янукович. Закликали до єдності та широкої коаліції. Жартома Ющенко назвав прохання Тимошенко політичними хитрощами, але погодився. Лідерка БЮТу говорила таки після виступів усіх основних її конкурентів.

Коли критикувала Януковича, той хотів якось відповісти і підняв руку, як школяр. Ющенко не відреагував ніяк. А коли настала черга Симоненка, Тимошенко та Янукович почали жваво сперечатися.

Головний комуніст критикував президента за намагання вступити до НАТО і за ідею помісної церкви. Симоненко хоча і представляв найменшу частину парламенту, говорив найдовше. Проте першим попросився у Ющенка на перерву.

— Терпіть, Петре Миколайовичу, терпіть. Якщо ми не говоритимемо, говоритиме вулиця. Я віддаю перевагу тому, щоб говорили ми.

Уже коли почалось обговорення і Симоненко знову почав критикувати вступ до НАТО, Ющенко не витримав. Риторично запитав у комуніста, як можна займати таку "тупу, безголову позицію?".

— Давайте пайдьом на пєрєрву, — сказав Микола Азаров.

"Пєрєрва" настала близько 23.00.

Зараз ви читаєте новину «"Я віддаю перевагу тому, щоб говорили ми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі