вівторок, 26 січня 2010 07:41

"Я чи не єдиний депутат, якого можна назвати депутатом Тігіпка"

Автор: фото з сайту www.novaya.com.ua
  Народний депутат Тарас Чорновіл каже, що Сергій Тігіпко створює свою парламентську групу
Народний депутат Тарас Чорновіл каже, що Сергій Тігіпко створює свою парламентську групу

49-річний Сергій Тігіпко взявся за створення у Верховній Раді нинішнього скликання своєї депутатської групи. 17 cічня він посів третє місце у першому турі президентських виборів. До групи можуть потрапити люди з різних фракцій. Тігіпко провів переговори з трьома депутатами-"нашоукраїнцями". Прізвищ не називає.


— Висока ймовірність, що буду у групі Сергія Леонідовича. На сьогоднішній день я чи не єдиний депутат, якого можна назвати депутатом Тігіпка, — каже 45-річний Тарас Чорновіл, який пройшов до Ради за списками Партії регіонів. Нині він позафракційний. — Але поки такої групи немає, то й зарано щось говорити.

Із ким із "нунсівців" міг вести переговори Тігіпко?

— Із групою Балоги — навряд чи. Із групою "За Україну!" Кириленка, можливо, консультації велися, але переговори з ним поки що вести важко, бо вони ще залежні від Ющенка. З усіма іншими — можливо.

Депутати мають узгоджувати свою позицію з Тігіпком, як із неформальним лідером. Значить, у його групу можуть увійти люди більш-менш самостійні — значна кількість "нашоукраїнців", також депутати із фракції кандидата, який програє президентську гонку. Якщо програє Тимошенко, буде багато вільних, "неприкаяних" у БЮТ. Якщо Янукович — у "Регіонах".

У Тігіпка хороші стосунки з мільярдером Ігорем Коломойським. Чи допоможе це  схилити до співпраці "людей Коломойського" — депутатів-"нунсівців" Ігоря Палицю, Олександра Третьякова?

— Цілком може бути.

Для чого Тігіпкові така група?

— Якщо будуть дострокові парламентські вибори, він введе в парламент свою велику фракцію і почне працювати. Але, наприклад, якщо входити у виконавчу владу, то там працювати без якоїсь підтримки в парламенті — нелогічно.

Чому б Тігіпку замість створення групи не зосередитися на дострокових парламентських виборах?

— Він себе страхує. Якщо виборів не буде, матиме структуровану групу, яка озвучуватиме через парламент його ідеї.

Зараз ви читаєте новину «"Я чи не єдиний депутат, якого можна назвати депутатом Тігіпка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі