середа, 11 березня 2009 18:50

Жінку з найгарнішим волоссям звати Анастасія Кондратюк

Жінку з найгарнішим волоссям вибирали в Рівному. У конкурсі взяли участь 40 осіб.

За лаштунками гамірно. Молодші учасниці нервують, одна з дівчат спотикається і падає на коліна.

— Дорослим легше, бо нас небагато. Значить, менше конкуренції, — знизує плечима в гримерній 20-річна Анастасія Кондратюк із Рівного. Дівчина швидко розплітає косу і шукає косметичку — поправити макіяж. — Ми маємо кілька хвилин, щоб перевдягтися в амазонок.

До Анастасії підбігає ведучий. Дає бутафорське м"ясо на кістці. За сценарієм дівчина має "смажити" його на штучному вогнищі-лампі. У фіналі дівчата ходять у звірячих шкурах і бігають по сцені за мамонтом.

Щоб вразити журі, конкурсантки вплітають у зачіски лазерні диски, металевий дріт і світлодіоди. Виходять на подіум біля картонної "летючої тарілки". Сукні та комбінезони пошили з фольги, щоб бути схожими на космонавтів.

Перед оголошенням переможниць усіх збирають на сцені. За декораціями голосно тріскає — стріляє сріблясте конфеті з прихованих трубок. Дехто з переляку вищить, хапається за сукню.

Рівнянка 13-річна Тетяна Кирилюк має найдовшу косу — 138 см. Дівчині за все життя раз підстригали волосся — коли їй виповнився рік.

— Майже ніхто з учасниць не сушить коси феном, не фарбує його, миє відварами трав, — каже Тетяна. Вона натерла ноги під час шоу і ходить по сцені боса. — Ще полірують куснем натурального шовку, гребінці беруть дерев"яні.

Окрім Тетяни, обирають ще кілька переможниць та призерів — дівчат різного віку. Кожній вручають букет квітів і подарунок: старшим — посуд або побутову техніку, молодшим — ляльки в їхній зріст.

Організатори підрахували, що коси всіх учасниць за 10 років існування конкурсу разом "потягнуть" на 542 м.

— А за час репетицій дівчата випили 700 літрів чаю, сплели 17 шарфів і 21 пару шкарпеток, — жартує ведучий Василь Гізун.

Відбирати учасниць почали взимку. Із 270 претенденток пройшли 40. Вони понад місяць їздили на щоденні репетиції в Рівне. Перед виступом кожній міряли коси м"якою лінійкою.

— Цього року на конкурсі багато нових облич. Але приїжджих небагато — в основному з найближчих районів — Млинівщини, Гощі, Дубна, — каже головний режисер шоу Інна Матвійчук, 43 роки. — З інших областей ніхто не зголосився — мабуть, через кризу. Перед конкурсом телефонувала жінка з Відня — хотіла, щоб запросили її маму, яка живе на Хмельниччині. Але гостя так і не приїхала.

Найстарша учасниця конкурсу, рівнянка 74-річна Раїса Кизима, привела з собою наймолодшу — 3-річну онуку Таїсію Якобчук.

Зараз ви читаєте новину «Жінку з найгарнішим волоссям звати Анастасія Кондратюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі