вівторок, 30 травня 2017 05:11

У західних областях більшість випускників складатимуть історію України

 

Минулого тижня почалося зовнішнє незалежне оцінювання. Перший тест провели 23 травня з української мови та літератури. 25 травня — з іспанської, німецької, французької мов, 29 травня — з англійської.

Другим обов'язковим предметом є математика або історія України — на вибір. Математику складатимуть 31 травня. Її обрали 113,1 тис. випускників. Історію України 2 червня планують складати 182,2 тис. осіб.

Історія України популярніша у західних областях — Чернівецькій, Львівській, Закарпатській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Івано-Франківській. Там 80–86 відсотків школярів обрали цей предмет. У східних і деяких південних — Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Харківській, Сумській, Миколаївській і Одеській областях — більше учнів вирішили складати математику. Це 51–58 відсотків школярів у кожній із них, повідомили в Міністерстві освіти й науки ­України.

Результати ЗНО з української мови та літератури, іноземних мов і математики оголосять до 15 червня. З історії України, біології, російської мови — до 19 червня. З географії, фізики та хімії — до 23 червня.

Зараз ви читаєте новину «У західних областях більшість випускників складатимуть історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі