середа, 13 травня 2009 18:55

У фіналі Євробачення - турецька еротика і шведська розкіш (ФОТО)
6

Румунка Єлена Георге виконує пісню ”Балканські дівчата”
Фото: фото: REUTERS/Sergei Karpukhin
Турецьку співачку Хадісе вважають однією з трьох фавориток Євробачення у Москві
Оперна діва зі Швеції Малена Ернман виконує кабаре, шансон і джаз. На конкурс вона привезла плаття з рюшами за 36 тисяч євро
Ведучі — американська модель Наталя Водянова і російський шоумен Андрій Малахов — увесь вечір туляться одне до одного
Спів Даніели Варелли з Португалії супроводжують баян і сопілка. Гурт ”Флор-де-ліс” не записав жодного диска, бо досі виступав лише на вулицях

12 травня в Москві стартував 54-й пісенний конкурс Євробачення. У першому півфіналі виступили представники 18 країн. Десятеро потрапили до фіналу, глядачі відправили за них найбільше СМС.

Турецьку співачку 29-річну Хадісе букмекери вважають однією з фавориток.

— Вона точно переможе на Євробаченні, бо дуже гарна, — запевняє учасник "Камеді Клабу" 37-річний Гарік Мартиросян.

Державним турецьким каналам заборонили показувати кліп Хадісе "Божеволію від тебе". На батьківщині його вважають надміру еротичним. Хадісе вперше вийшла на сцену в 9 років.

У білій сукні за 36 тис. євро співала солістка Шведської королівської опери Малена Ернман, 38 років. На конкурсі це найдорожче вбрання. Підтанцьовка одягла маски, прикрашені камінням Сваровські. Крім арій, Малена виконує кабаре, шансон і джаз. На Євробачення вона привезла пісню "Голос".

— Вона теж змагатиметься за перемогу. Нечасто на Євробаченні чуєш такі голоси, — зазначає ведучий конкурсу Андрій Малахов.

Мальтійка К"яра, 32 роки, втретє бере участь у конкурсі. 1998-го вона була третьою, а 2005-го — другою. Жінка важить сто кілограмів.

— Мальта — маленька країна. У ній живе всього 400 тисяч людей, — каже вона. — Співаків у нас небагато. Навіть я не можу заробити на життя співом, тому підпрацьовую в офісі секретаркою.

Португальці "Флор-де-ліс" співали в супроводі сопілкаря та баяністки, а на сцену проектували візерунки національної вишивки. Чоловічий гурт "Регіна" з Боснії та Герцеговини виступив у військовій формі часів Наполеона. Вірменки Інга й Ануш Аршакян вийшли в папахах.

Білорус Петро Єлфімов, 29 років, не потрапив до фіналу.

— Європу я здивую білим шкіряним костюмом, — пообіцяв він перед виступом, чим викликав регіт журналістів. Додав, що шкіру й блискавки купували в Москві, бо в Білорусі матерії такої якості й блискавок не продають.

— На сцену Єлфімов вийшов як клоун, — кривиться Мартиросян. — Зачіска — наче в Крістіни Орбакайте, манери — як у Діми Білана, схрещеного з фігуристом Євгеном Плющенком. Поряд якесь тіло, замотане в білу матерію, махало руками. Я весь час боявся, що воно перечепиться через ту матерію і впаде на Петра.

Представники Андорри, Македонії, Швейцарії та Чорногорії виконували мелодійні пісні.

— За них не проголосували, бо виконавці мало рухалися по сцені, — вважає Малахов. — Чорногорія виступала першою, глядач не встиг налаштуватися. А Македонія — останньою, коли люди вже потомилися.

Українка 26-річна Світлана Лобода, виступить у четвер, у другому півфіналі. До фіналу автоматично потрапили французька співачка Патрісія Каас, киянка Анастасія Приходько від Росії, німецький дует "Алекс Свінґс", Джейд Івен із Великої Британії та іспанка Сорайя.

Квартет "Циліндри" з Нідерландів заявив, що не братиме участі в конкурсі, якщо російська влада розжене гей-парад, запланований на 16 травня. Геї та лесбіянки прийдуть під спорткомплекс "Олімпійський" роздавати значки зі своєю символікою.

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Євробачення - турецька еротика і шведська розкіш (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі