вівторок, 12 травня 2009 18:22

Світлана Лобода вдалася голосом у бабусю

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Матір співачки Світлани Лободи — Наталія працює економістом в агентстві з ефективного використання енергоресурсів
Матір співачки Світлани Лободи — Наталія працює економістом в агентстві з ефективного використання енергоресурсів

"Света утром написала СМС: "Готовлюсь, очень переживаю. Надеюсь, будет все хорошо", — розповідає 52-річна Наталія Лобода. Її донька завтра співатиме в півфіналі конкурсу Євробачення у Москві.

— Ми поїдемо підтримати: я, Ксюшечка (молодша сестра Лободи. — "ГПУ"), її хресна Свєта і моя сестра Людочка. На чоловіка залишимо кота й собаку. У нас іще шиншила Фунтік живе, його Свєта притягла. Не знаю, де взяла — мабуть, подарували.

Розмовляємо в парку на вулиці Гонти у столиці біля будівлі агентства з ефективного використання енергетичних ресурсів. Наталя Василівна працює там головним спеціалістом департаменту економічної політики. Згадує, як 8 березня донька перемогла в  національному відборі до Євробачення.

— Ми всім сімейством сиділи в залі. Їхали на концерт спокійно. А коли Свєта вийшла на сцену, почали переживати, у Ксюші аж руки затрусилися! Після виступу почали за неї повідомлення відправляти, штук по 20 написали. Мені першим подзвонив замдиректора з роботи Валерій Ільясов. Каже: "Я тебе вітаю, ви точно переможете". Почала заспокоюватися. А коли оголосили, що Свєта перемогла, почали дзвонити родичі. Крик такий стояв у трубці! Додому повернулися, шампанське пили, феєрверк у дворі стріляли. Свєта з нами не поїхала — святкувала зі своєю командою. Вона сама не очікувала, що переможе. Так кричала за сценою від щастя!

Довго готувалася до Євробачення?

— Я її взагалі не бачила, щодня по хвилині-дві говорили по телефону. Казала тільки: "Все нормально, но я занята". Нагрузка в неї шалена, щодня по п"ять-шість годин репетицій. Коли приїжджала, то максимум на день. Поїсть і — спати. Любить мій борщ, випічку. Особливо пиріг "Наполеон". Потім почалися тури, концерти. Бачу, що втомлена, трохи схудла. Свєтка завжди стрункою була, і мама у неї теж нетовста, — обмацує плаский живіт. — Донька ще й переїжджала на нову квартиру, я займалася переїздом, меблі розставляла. Її нова квартира — біля Оперного театру, двокімнатна, затишна.

Два тижні тому Світлана Лобода розповіла, що заставила помешкання, бо бракувало коштів на підготовку до конкурсу.

Навіть боюся думати про гроші, щоб не боліла голова

— Читала у пресі, що Свєта витратила на підготовку 300 тисяч доларів. Ми їй матеріально не допомагали. Навіть боюся думати про гроші, щоб не боліла голова. Слідкуємо, що про Свєту пишуть, але на негативне уваги не звертаємо. Сама вона про себе не читає. Андрій Данилко їй колись порадив: "Хочеш зберегти нерви — не звертай уваги на те, що про тебе пишуть і говорять".

Донька розповідала про номер, із яким виступатиме?

— Вона нам нічого не каже. Знаю, що спускатиметься на сцену у великому колесі. Коли Свєта співала у "ВІА Грі", мусила якось спуститися з троса в Гідропарку, а там метрів сто. Дуже розхвилювалася, стала боятися висоти. Не знаю, чи має якийсь оберіг на щастя. Колись подарувала їй іконку Божої Матері, Свєта її завжди із собою возить. Перед вильотом до Москви розбила у квартирі тарілку — сказала, що на щастя.

Каже, донька почала співати у 3 роки.

— До 2 років мені спокою не давала — плакала постійно, кричала. Віддали її на фігурне катання, щоб осанка гарна була. Потім — у Ватутінську школу мистецтв. Вихідних у неї не було: і хотіла погуляти — а не виходило. Щовечора вдома співала. Брала мій лак для волосся замість мікрофона — і давай на всю квартиру пісні Ротару й Пугачової! Свєта в нас у батьківський рід більше. У нашого тата голос хороший, баритон. Його навіть у церковний хор запрошували. Але він тільки в компанії співає — і то, якщо попросимо. Його мама, бабушка Люся, має сильний голос — Свєта в неї вдалася. Баба Люся оперні арії любить, грузинські пісні. Люсі 72 роки, а ще на шпагат сяде, "берізку" зробить.

Подобається, що донька стала співачкою?

— Я була категорично проти. Після школи Свєта загорілася вступати в естрадно-циркове училище на вокал. Там конкурс — десять чоловік на місце. Вона пішла й поступила. Тоді ми з батьком почали її підтримувати. Тато ніколи не втручався. Коли знайомі казали, що бачили Свєту у "ВІА Грі" у відвертому вбранні, він казав: "Як чоловікові мені подобається. Як батькові — не дуже".

Родина Лободи живе в Ірпені на Київщині. 52-річний батько Сергій Васильович працює начальником перонної служби авіаційного комплексу "Антонов". 17-річна сестра Оксана закінчує перший курс філологічного факультету університету ім. Шевченка.

Світлана має нареченого?

— Ми вже хочемо внуків. А Свєтулічка каже: "Внуки будуть тоді, коли поруч буде людина, яку полюблю". Такої в неї ще нема.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Лобода вдалася голосом у бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі