вівторок, 12 січня 2010 07:08

Олена Брежинська назвала сина Януковичем (ФОТО)

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Олена Брежинська із селища Середнє Ужгородського району Закарпаття тримає сина Януковича. У правій руці — свідоцтво про народження дитини, в якому зазначене це ім’я
Олена Брежинська із селища Середнє Ужгородського району Закарпаття тримає сина Януковича. У правій руці — свідоцтво про народження дитини, в якому зазначене це ім’я

25-річна Олена Брежинська із селища Середнє Ужгородського району Закарпаття 10 грудня народила третього сина. Назвала Януковичем.

Олена з батьками, цивільним чоловіком Іваном та синами живе в мікрорайоні Іванівка у невеликому будинку із саману, це — невипалена цегла з глини, соломи й піску. Мікрорайон люди називають "циганським табором". Там живуть приблизно тисяча ромів. Жінки їздять по селах, перепродують одяг, взуття, збирають і продають гриби. Чоловіки плетуть кошики, віники, збирають брухт, розводять коней. Дехто має по два автомобілі. Більшість живе бідно. Чимало й таких, хто тримає в банках депозити. Половина літніх людей не вміють читати й писати.

У мікрорайоні є школа-п"ятирічка. Там навчаються 140 дітей віком до 10 років. Є церква п"ятидесятників і магазин. Його власник староста табору, 46-річний Леонід Брежинський. Тут можна купити продукти й побутову хімію. За рештою товарів роми їздять у селище.

Із 2004-го жителі Іванівки підтримують Віктора Януковича.

— Ми голосували за нього й на президентських виборах, і на парламентських, — розповідає староста. — Дуже нам ся любить цей кандидат. Дотепер багато політиків мали змогу показати, на що способні. Най тепер і Янукович покажеся. Може, як він стане президентом, відремонтують нам школу, бо аварійна. І столову би школярам треба.

Староста веде до хати Олени Брежинської. На подвір"ї велика калюжа. У будинку прибрано. На дивані складені з десяток чистих пелюшок, на печі стоїть порожня каструля. Олена чекає на "ГПУ".

— Мріяла про доньку, — сідає на дивані біля немовляти. Смаглявий Янукович у білих светрику й шапочці спить. — Маю двох старших синів, 7-річного Віталика та 9-річного Ігнасіо. Старшого назвала так, бо надивилася бразильських серіалів. Там хтось із героїв так називався. Коли завагітніла втретє, на УЗД не ходила, до останнього не знала, хто народиться. Але вирішила: якщо буде син — назву Янукович, якщо донька — Лєною.

Старшого назвала Ігнасіо, бо надивилася бразильських серіалів

На стіні приклеєні два однакові календарі з Віктором Януковичем. На комоді стоїть його портрет.

Олена виймає із шафи свідоцтво про народження сина. У верхній графі записано: Брежинський Янукович Іванович.

— Будемо називати повним ім"ям, — каже Олена. — Яником його не кликатимемо. Янукович дуже спокійний, вночі дає виспатися. Хочемо, щоб характером був похожий на Віктора Федоровича.

У сусідній кімнаті відпочиває батько Олени Іван. Він працює завгоспом у  школі. Мати Лідія — прибиральниця.

— Після виборів 2004-го всіх дітей в Іванівці почали називали Вікторами, — прокидається Іван, виходить із кімнати. — У селі тепер понад сотня Вікторів.

Зареєстрували новонародженого 17 грудня у Середнянській селищній раді.

— Коли сказали ім"я, секретарка не хтіла записувати, — розповідає Олена. — Пояснювала, що такого імені немає, що це тільки фамілія. А ми настаювали на свому. Тоді сказала написати росписку, що добровільно вибрали дитині таке ім"я. Коли вручали свідоцтво, то подарили Януковичу 200 гривень і подарок.

Януковича Брежинського охрестять у римо-католицькій церкві в Середньому.

— Про ім"я священнику ще не казали. Але увєрєні, що охрестить сина, — каже. — Кумів ще не вибирали.

Олена Брежинська бере сина на руки, просить сфотографувати їх біля календарів із Віктором Януковичем.

— Коли виплатять 50 тисяч на дитину, добудуємо хату. Хочемо з дітьми туди переселитися. Поки що живемо в батьківській.

Зараз ви читаєте новину «Олена Брежинська назвала сина Януковичем (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі