неділя, 26 серпня 2007 14:35

Дмитро Чермак забув своє ім"я

Автор: фотонадане прес-службою УВС Івано-Франківської області
  Дмитро Чермак із братами Леонідом (у центрі), Олексієм і Михайлом. Родичі приїхали забрати його додому, в село Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області
Дмитро Чермак із братами Леонідом (у центрі), Олексієм і Михайлом. Родичі приїхали забрати його додому, в село Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області

Дмитро Чермак, 35 років, із села Пасічна Надвірнянського району на Прикарпатті втратив пам"ять. Півроку чоловік жив в Івано-Франківську, ночував у підвалах. 18 серпня Дмитра знайшли його брати Олексій, Леонід і Михайло.

9 серпня невідомий чоловік звернувся в Івано-Франківськ до міліції.

— Він не знав, як його звати, звідки родом і чи є в нього хтось із родичів, — розповідає 39-річний Василь Гультайчук з управління внутрішніх справ. — Не міг пригадати, як називається місто, де він тепер є.

Скільки часу Дмитро Чермак був без пам"яті, невідомо. Чоловік жив із бомжами, ночував на березі річки Бистриці на околиці міста. Коли відчував голод, збирав пляшки від пива і здавав їх. Каже, часто блукав містом із надією, що хтось його впізнає. Ходив на вокзал.

— Я нічого не пам"ятаю. Знаю тільки, що раніше працював десь у горах, — говорить Дмитро тремтячим голосом. — Пригадую смак свіжої ожини.

Чоловіка перевірили за списками зниклих безвісти. Він там не значився. Про Дмитра розповіли в обласних газетах, сюжети показали на кількох телеканалах.

Загубленого впізнали односельці.

— Я повертався у п"ятницю 17 серпня з роботи. Подзвонив сусід із Пасічної й каже, що бачив фото мого брата, який тепер чомусь у лікарні, — розповідає 21-річний Михайло, брат Дмитра. — Ми швидко поїхали до міста. З собою мали паспорт Дмитра. Його він забув удома.

Удома Дмитро залишив 7-річного сина Дмитрика

— До мене прибіг сусід Іван Градюк, щоб подзвонити в міліцію. Каже, упізнав Дмитра, якого показували по телевізору, — розповідає 60-річна Параска Вінтоняк з Пасічної. — Баба Чермаків Олена казала мені в церкві, що він пропав ще в листопаді. Бідкалася, що брати Дмитра не шукають. Вона прибирає в церкві.

Брати кажуть, що Дмитро поїхав до Івано-Франківська. Працював там на будівництві висоток у мікрорайоні Каскад. Олексій і Михайло також час від часу підробляють на різних будовах у Франківську. Але цього разу залишилися вдома, бо доглядали господарство — двох корів, телицю, двох свиней.

32-річний Льоня закінчив Бурштинський технікум енергетики. Працює на газовій компресорній станції у Пасічній. Олексій неодружений, Леонід розлучений, а Михайло має сім"ю.

Удома Дмитро залишив 7-річного сина Дмитрика. Цього року дитина йде до школи. З дружиною Ганною Насладюк чоловік розлучився торік. Обіцяв, що висилатиме їй гроші, але поки що нічого не давав. Ганна вийшла заміж удруге.

— Ще взимку він працював на курорті "Буковель", — каже 33-річний Олексій. — Потім збирався їхати до Росії, на будову в Тюменську область. Ми хвилювалися. Дзвонили йому на мобільний. Він не брав трубки. Але ми знали, що Дмитро далеко не поїде, бо не мав документів.

Лікарі встановили Дмитрові Чермаку діагноз ретроградна амнезія. Людина в цьому стані почувається, наче новонароджена. Пам"ять до неї повертається впродовж року.

Брати відвезли Дмитра додому.

— Коли ми побачилися, він мене не впізнав, — каже Олексій. — Я показував йому фотографії з сімейного альбому, але брат нічого не згадав. А ось молодшого Михайла обняв і заплакав. На роботу Дмитро поки не йде, бо нічого не пам"ятає. Ходить на рибаловлю та по гриби, пасе корів, — продовжує Олексій. — Його син Дмитрик образився, бо батько не згадав його. Дитина живе з матір"ю. Жінка неохоче пускає сина до батька.

Брати Чермаки мешкають в батьківському будинку. Усі разом на обійсті зводять новобудову. Їхня мати Ганна Василівна померла шість років тому. 52-річний батько Михайло порається по господарству та доглядає знайденого сина.

1971, 1 листопада — Дмитро Чермак народився у с. Пасічна Надвірнянського району на Івано-Франківщині
1999 — одружився з Ганною Насладюк
2001 — померла матір, Ганна Василівна у Дмитра народився первісток Дмитрик
2002 — Дмитро поїхав на заробітки до Росії
2006 — розлучився з дружиною
2007 — в Івано-Франківську втратив пам"ять
Має братів Олексія, Леоніда, Михайла

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Чермак забув своє ім"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі