четвер, 06 липня 2006 18:13

Чайник виграв письменник

Автор: Фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
 

Електричний чайник виграв киянин Анатолій Соломко, 70 років. За виграшем Анатолій Михайлович прийшов не відразу, бо відпочивав на батьківщині — у Чернігівській області.

— Це ж розіграш за травень? — запитав переможець. — А тепер уважно подивіться мій паспорт: народився 26 травня 1936 року.

Анатолій Михайлович — письменник. Його роман "Крутозлам" переміг у конкурсі романів та кіносценаріїв "Коронація слова" 2004 року. На творчій роботі Анатолій Соломко з 1995 року, а до того працював токарем, мотористом, опалубником, викладав історію та географію в школі. Із 1961 року мешкає у Києві. Працював бортовим монтажником у будівельному управлінні Київбуд-4 і заочно навчався в університеті імені Тараса Шевченка на історико-філософському факультеті. Після його закінчення викладав історію та суспільствознавство в школі робітничої молоді, потім 17 років працював провідним спеціалістом у видавництві "Київська правда".

На згадку про зустріч Анатолій Михайлович подарував свій роман.

— Я перевірю, чи прочитали, — сказав на прощання.

Зараз ви читаєте новину «Чайник виграв письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі