неділя, 26 березня 2006 18:47

"Я співала для Кучми"

  Співачка Надін познайомилася із Катрін Деньов у Сочі
Співачка Надін познайомилася із Катрін Деньов у Сочі

27-річна співачка Надін два роки тому отримала звання заслуженої артистки України. Медаль їй вручив тодішній прем"єр Віктор Янукович. Через рік, як почалася помаранчева революція, співачка переїхала жити до Москви. У Росії колишня харків"янка вийшла заміж, успішно концертує, а за ситуацією в Україні слідкує по телевізору.

Ми зустрічаємося у київському ресторані "Аромати Сходу". Надя каже, що втомлена — щойно з літака. Вона у вишуканій чорній сукні, із простою зачіскою та мінімумом макіяжу. Офіціанти приносять горішки, кока-колу і роздмухують кальян.

— Мене турбує ситуація у державі, — починає Надін, затягуючись кальяном. — Не хочу, щоб при владі були люди, які опускають країну до революцій і суперечок.

З нею — коротко стрижений хлопець: продюсер Роман Мединський. Він багато розмовляє по телефону, курить свій кальян і занотовує щось у ноутбук.

Отже ти — не революціонерка...

— Чому ж?! — обурюється дівчина. — Але я завжди була за стару владу і тепер не маю тут майбутнього. Я довго працювала з командою Кучми, вмію бути відданою і вдячною. І не збираюся виносити з хати сміття, — зауважує обережно. — Я співала романси на всіх офіційних заходах. 2003-го об"їздила із державними делегаціями чи не всі саміти, форуми, зустрічі. Була в Росії, Казахстані... А потім усе скінчилося.

Мені більше подобається "гламурна"

А як ти поєднувала "придворність" із захопленням байком?

До ресторану заходять три дорого вбрані білявки — подруги Надін.

— Часу мало, доводиться зустрічатися з усіми водночас, — пояснює вона. Дівчата сідають за окремий столик. — Мотоциклами я захоплювалася серйозно, — продовжує. — Мене навіть офіційно посвятили у байкери, записавши у мото-фан-клуб "Крейзі Гоголс Дабл Рада". Й у першому українському фільмі про байкерів я знялася. Але це теж швидко минулося, коли одна дівчина із нашої команди загинула.

Ти перестала бути "хлопчиськом у спідниці" і перетворилася на "білу та пухнасту"?

— Мені більше подобається вислів "гламурна", — сердиться вона.

Колись ти перемагала в конкурсах краси.

— Так, була навіть "королевою Харкова" та "королевою України" на "Таврійських іграх". Тоді на кораблі, на вечірці, до мене підійшов Олександр Пономарьов і запропонував заспівати із ним "У біди зелені очі". Я погодилася. Зрештою, переїхала до Києва, закрутилася моя вокальна кар"єра: разом із модельною (я була обличчям косметичної компанії "Ріволі") та телевізійною (працювала ведучою на музичному каналі).

А потім усе легко покинула.

— Зате познайомилася із Катрін Деньов і П"єром Карденом!

Побувала у Франції?

— Із Деньов я познайомилася на фестивалі "Лики любви" у Сочі. Вона очолювала журі, а я співала там романси. Катрін підійшла до мене, подарувала свою книгу, наговорила компліментів.

Нам приносять бразильських горішків.

З Карденом ми подружилися: я три дні йому співала

— Боже, я почуваюся білочкою, — сміється Надін. Офіціант іще раз роздмухує її кальян.

— Коли я подивилася на Деньов — жінку, яка була обличчям епохи, образом Франції — то вирішила стати схожою на неї. Вона остаточно перемогла в мені байкершу та хуліганку.

П"єр Карден теж був на фестивалі?

— Ні, приїздив до Москви у справах. Мене попросили поспівати для нього романси — він це обожнює. Ми подружилися: я три дні йому співала. Мене вразила енергія цього 80-річного чоловіка. Мсьє Карден запросив мене в замок маркіза Де Сада, який тепер належить йому, — дати концерт. І запропонував влаштувати вечір романсів у своєму паризькому ресторані "Maxim"s". Можливо, я стану обличчям компанії "Pіerre Cardіn" у Росії та Україні.

Станеш придворною співачкою у замку Де Сада?

— Ні.

1979 — народилася у Харкові
1985 — хор "Скворушка" при харківському Палаці піонерів ім. Постишева
1994 — солістка ВІА при харківському Вищому льотному училищі
2000 — "королева Харкова" та "королева України" на "Таврійських іграх"
2003 — захопилася байком
2004 — заслужена артистка України
2005 — вийшла заміж у Москві за бізнесмена Сергія Батуріна

Зараз ви читаєте новину «"Я співала для Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі