субота, 16 вересня 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили три ворожі човни росіян разом з екіпажем

ЗСУ знищили три ворожі човни росіян разом з екіпажем
На півдні Сили оборони знищили три ворожі човни разом з екіпажем. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони за добу знищили майже 20 окупантів, три човни та п'ять крупнокаліберних гармат у зоні відповідальності оперативного командування "Південь".

Ворог тим часом продовжує тактику терору та розгорнув інформаційну кампанію з приводу обстрілу окупантами Нової Каховки на Херсонщині, заявила 16 вересня в ефірі телемарафону керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Маємо мінус п'ять крупнокаліберних гармат за минулу добу. Це потужний результат ЗСУ, мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти", – йдеться у повідомленні.

Один із таких пунктів теж знищено, додала вона.

Не маючи правильної організації того, що росіяни запланували, окупанти здатні бомбити і ті напрямки навіть, де розташовані їхні ж підрозділи. Водночас всі факти обстрілів ворога, зокрема й Нової Каховки, задокументовані. Зібрана вся доказова база.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці розповіли, як навели ракети на російську субмарину в Криму

"Ситуація залишається досить напруженою, тому що ворог не відмовився від своїх планів продовжувати тероризувати населення правого берега. Як показала вчорашня ситуація, додається дуже важкий вогневий терор лівобережжя. Для прикладу: вчорашній скид керованої авіабомби на Нову Каховку, яка знаходиться на тимчасово окупованій території. Там постраждали мирні люди. Окупанти в паніці розпочали велику потужну інформаційну кампанію з приводу того, що ці удари завдають ЗСУ. Але вже наведено доказову базу, щоб констатувати факт тероризму РФ", – зазначила Гуменюк.

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині 15 вересня під обстріл потрапив житловий район "Сокіл". У п'ятницю армія РФ пустила КАБ з російського літака Су-34. Авіабомба не долетіла до правого берега й впала у Новій Каховці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили три ворожі човни росіян разом з екіпажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі