середа, 02 листопада 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбивають за добу десятки атак. У Міноборони озвучили, де епіцентр війни

ЗСУ відбивають за добу десятки атак. У Міноборони озвучили, де епіцентр війни
Найзапеклішою ділянкою фронту залишається Донецький напрямок. Там ЗСУ відбивають за добу десятки атак. Фото: Генштаб ЗСУ

Найзапеклішою ділянкою фронту залишається Донецький напрямок.

Саме там тривають важкі бої. Зокрема, в районі Бахмута й Соледара. Про це повідомила 2 листопада заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Інтенсивність різна, тому що це динаміка, це зрозуміло. У нас були періоди, коли ми щодня подавали новини. Приміром, про звільнені населені пункти. Є періоди, коли в нас триває активна оборона, як зараз. Епіцентром дійсно цього тижня ми бачимо, що є Бахмут та Соледар і взагалі Донецький напрямок", – пояснила вона.

Маляр зазначила, що Збройні сили України відбивають за добу десятки атак ворога. За її словами, на Донецькому напрямку відбувається взаємний рух обох сторін. Якщо росіяни просуваються вперед, то українські захисники реагують і повертають контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитків на $200 тис. Росіяни фурами вивозять награбоване з швейного підприємства

"Це настільки відбувається динамічно, що коли ми робимо зведення і аналізуємо за добу, то основне, що Україна жодного сантиметра землі не здає. Але процес, який відбувається, – активне намагання ворога вийти на кордони Донецької області, бої там тривають запеклі", – додала заступниця міністра оборони.

Вона також підкреслила, що головне завдання для ЗСУ зараз – стабілізувати звільнені території та підготуватися для подальшого наступу.

"Якщо говорити загалом про ситуацію на фронтах, то можна охарактеризувати це, як підготовку до звільнення наших територій і закріплення на територіях, які ми вже звільнили. Там тривають стабілізаційні заходи. Тому зараз фактично це основна задача", – заявила вона.

Збройні сили України продовжують брати в полон російських окупантів. Серед них більшість – невмотивовані й деморалізовані солдати.

Їхня кількість в Україні лише зростає. Водночас українська влада докладає максимум зусиль, аби звільнити кожного українця з російського полону. Про це повідомив речник Головного управління розвідки України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбивають за добу десятки атак. У Міноборони озвучили, де епіцентр війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі