неділя, 06 серпня 2023 08:00

ЗСУ відбили російські атаки біля Куп'янська ‒ Генштаб

ЗСУ відбили російські атаки біля Куп'янська ‒ Генштаб

Протягом минулої доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Одноробівки, Стрілечої та Гатища Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районах Вільшаної та Синьківки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Кислівки та Крохмального. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів Харківської області.

Лиманський напрямок

Ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Невського і Білогорівки на Луганщині та Торського, Серебрянки, Діброви і Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали населені пункти Кузьмине, Білогорівка, Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено 12 ракет: Генштаб повідомив подробиці російських атак

Бахмутський напрямок

Сили оборони атакують противника в районі Курдюмівки. Ворог завдав авіаційних ударів біля Хромового, Кліщіївки, Ступочок, Диліївки, Олександро-Шультиного та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Новокалинового Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки. Ворог здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема постраждали Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Георгіївка, Новомихайлівка та Костянтинівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського. Завдав авіаційних ударів в районах Павлівки, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Старомайорське Донецької області та Левадне на Запоріжжі.

Запорізький напрямок

Ворог, здійснюючи авіаційні удари, вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Іванівка, Дніпровське, Білозерка, Кізомис та Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Удари українських сил по російських військово-морських цілях, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії з перехоплення.

Вона спрямована на створення сприятливих умов для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські військові вночі проти 6 серпня знищили 57 повітряних цілей. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Удари українських сил по російських військово-морських цілях, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії з перехоплення. Вона спрямована на створення сприятливих умов для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили російські атаки біля Куп'янська ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі