понеділок, 11 грудня 2023 19:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вдарили по пункту управління росіян і відбили понад 70 атак - Генштаб

ЗСУ вдарили по пункту управління росіян і відбили понад 70 атак - Генштаб
ЗСУ відбили 74 атаки російських окупантів на шести напрямках. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбили 74 атаки російських окупаційних військ на шести напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, складу боєприпасів, пункту управління та артилерійському засобу росіян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби українська авіація завдала два удари по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники показали на відео знищення загарбників в районі Куп'янська

Росіяни завдали 10 ракетних і здійснили 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили дві атаки ворога у районі Синьківки Харківської області.

Лиманський: Сили оборони відбили вісім атак росіян у районах Спірного та Веселого на Донеччині.

На Бахмутському - українські воїни відбили 13 атак окупантів у районах Богданівки, Кліщіївки, Андріївки і Північного Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 36 атак ворога у районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, південніше Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського на Донеччині. Ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Мар'їнський: Сили оборони стримують ворога у районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де росіяни провалили 12 атак.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили три атаки противника в районах північніше Приютного і західніше Новопокровки Запорізької області.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

За 656 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили понад 339 850 осіб. Українські воїни знищили 10560 броньованих машин росіян, 5655 танків, 324 літака і 324 гелікоптера, 22 корабля і катера, підводний човен росіян.

Ворог намагається створити умови для блокування Куп'янська. Втім, несе значні втрати у живій силі. Почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вдарили по пункту управління росіян і відбили понад 70 атак - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі