середа, 20 вересня 2023 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розповіли про ріст інтенсивності використання РФ ударних дронів

ЗСУ розповіли про ріст інтенсивності використання РФ ударних дронів
Інтенсивність застосування ворогом ударних дронів збільшується. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Останнім часом фіксується збільшення інтенсивності застосування російськими окупантами ударних безпілотників, зокрема дронів-камікадзе Shahed.

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив про це у середу в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо нічної атаки ворога, передає Gazeta.ua. Маршрути дронів практично не змінилися. Але росіяни роблять все для того, аби обійти систему української протиповітряної оборони.

"Фіксуємо збільшення інтенсивності застосування ворогом ударних БпЛА. Тому що будуть більше все ж таки вони застосовувати саме це озброєння, оскільки мають можливість його отримувати і мають можливість його, на жаль, і виготовляти чи складати на своїх підприємствах на території Росії. Загарбники фактично щоночі атакують дронами. Зараз було задіяно і південний, південно-східний і північний напрямки. Це Курська область, зокрема. Атаковано об'єкти критичної інфраструктури", – сказав він.

Хоча збито було лише 17 із 24 безпілотників, із загальної кількості – це теж високий показник, зазначив Ігнат. Відстежувати ці дрони важко, том що сили потрібно розподіляти по території так, аби було перекрито максимальну кількість зон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Полтавщину дронами. Є влучання

"Вони мають приблизно дані розвідки і так планують маршрути. Не те що планують: вони їх випускають групою і група потім розходиться, фактично по одному "Шахеду" летить. І потенційно, де їх можуть збити, – вони приблизно собі роблять там відповідні висновки і обходять потенційні місця, зони ураження "Шахедів", – розповів речник.

Сьогодні вночі ворог завдав по Україні масованого удару дронами.

У ніч проти 20 вересня противник застосував близько 24 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Силами ППО було знищено 17 із них.

Усього зафіксовано пуски кількох груп ударних БпЛА з південно-східного та північного напрямків. У результаті бойової роботи протиповітряною обороною їх було знищено по маршруту слідування у межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розповіли про ріст інтенсивності використання РФ ударних дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі