середа, 20 вересня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки росіян

Сьогодні вночі ворог завдав по Україні масованого удару дронами.

У ніч проти 20 вересня противник застосував близько 24 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, повідомив у середу вранці офіційний Telegram-канал командування Повітряних сил. Силами ППО було знищено 17 із них.

"Усього зафіксовано пуски кількох груп ударних БпЛА з південно-східного та північного напрямків. У результаті бойової роботи 17 "Шахедів" знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування у межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей", – йдеться у повідомленні.

Автор: t.me/kpszsu
  Атакували Полтавщину, є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці
Атакували Полтавщину, є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Полтавщину дронами. Є влучання

До відбиття удару застосовано зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію Повітряних сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби ураження.

"На жаль, є кілька влучань у нафтопереробний завод на Полтавщині, внаслідок чого роботу підприємства тимчасово зупинено. Над ліквідацією наслідків працюють відповідні служби", – додали в ПС ЗСУ.

19 вересня Силами оборони було знищено 27 із 30 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. На Миколаївщині вночі було знищено 10 із них.

Також на східному напрямку знищено розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Унаслідок однієї з атак ворога по Львову вранці 19 вересня почалася пожежа на промисловому складі, згоріло 300 тонн гуманітарного вантажу.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі