пʼятниця, 27 жовтня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини - ISW

Українські війська продовжують наступальні операції на кількох напрямках фронту.

Зокрема, ЗСУ змогли просунутися на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії на Херсонщині
Бойові дії на Херсонщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою, це підірве їх наступальний потенціал - ISW

За даними аналітиків, загарбники скаржиться, що українські війська продовжують перекидати підкріплення на цю ділянку фронту.

"Українські сили незначно просунулися після відновлення більш масштабних, ніж зазвичай, операцій на східному (лівому) березі Херсонської області 25 жовтня. Геолокаційні кадри, показують, що ЗСУ просунулися на північ від Підстепного, що за 15 км від Херсона", - йдеться у повідомленні.

Російські "воєнкори" продовжують стверджувати, що українські війська утримують позиції в селі Кринки за 30 км на схід від Херсона та за 2 км від річки Дніпро.

Українська диверсійно-розвідувальна група висадились поблизу Підстепного, що за 20 км на схід від Херсона та за 3 км від Дніпра, і захопила ділянку дороги, що сполучає села Пойма, Козачі Лагері та Кринки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські війська відкидають російських окупантів на лівому березі Херсонської області. Там триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню, сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі