субота, 09 вересня 2023 01:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прорвалися через першу лінію оборони окупантів – розвідка Естонії

ЗСУ прорвалися через першу лінію оборони окупантів – розвідка Естонії
ЗСУ прорвали передній край оборони росіян в Запорізькій області. Фото: Кореспондент

Збройним силам України, ймовірно, вдалось прорвати передній край оборони російських окупантів у Запорізькій області.

Тепер бої тривають в околицях сіл Новопрокопівка і Вербове. Російські окупанти перекинули на цей напрямок підкріплення з інших ділянок фронту і реорганізували оборону, пише Українська правда з посиланням на естонську розвідку.

Водночас досить малоймовірно, що українці зможуть незабаром домогтися оперативного успіху, наприклад, повністю перерізати сухопутний коридор до Криму, додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія виснажує окупантів. Але є проблеми – ISW

Обстановка на інших ділянках фронту залишалася незмінною. ЗС РФ не знизили тиску на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна, продовжуючи атакувати в напрямку на Куп'янськ і Лиман.

"Українські війська продовжили атакувати в районі Бахмута, успіхи мінімальні. Основні зусилля ЗСУ націлені на звільнення Кліщіївки", – зазначають в естонській розвідці.

Українські війська 7 вересня продовжили наступ під Бахмутом і в західній частині Запорізької області.

ЗСУ здобули успіхи на обох ділянках фронту, йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 7 вересня, показують, що українські війська досягли незначних успіхів на північний захід від Кліщіївки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прорвалися через першу лінію оборони окупантів – розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua