вівторок, 16 серпня 2022 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "підсмажили" росіян: ліквідували ворожі гелікоптери й безпілотники

ЗСУ "підсмажили" росіян: ліквідували ворожі гелікоптери й безпілотники
За минулу добу Повітряні сили ЗСУ знищили три гелікоптери Ка-52. Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу Повітряні сили ЗСУ знищили три гелікоптери Ка-52.

Також приземлили два безпілотники, розповів під час брифінгу 16 серпня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Про це передає Gazeta.ua.

"Три вертольоти Ка-52 за останні дві доби було знищено силами протиповітряної оборони ЗСУ. Наші ЗРВ лише за минулу добу також знищили два безпілотники "Орлан" та крилату ракету", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злітна смуга аеродрому в Новофедорівці ціла – Повітряні сили

Армія противника продовжує триматися подалі від повітряного простору, яке контролюють ЗСУ. Однак окупанти продовжують ракетні обстріли з прилеглих територій.

Росіяни збільшили авіаційну діяльність з аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму. Це пояснюється тим, що певні заходи проходять після аеродрому Саки.

Разом з тим спостерігається зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 днів.

Але штурмова авіація продовжує завдавати ударів – Су-25, вертольоти ударної авіації Мі-24 та Мі-28, а також вертольоти Ка-52.

Вертоліт Ка-52 російських окупантів Повітряні сили України знищили 15 серпня близько 8:00 на Донеччині. Це вже третій Ка-52 ворога, приземлений силами оборони за дві доби.

Минулого тижня боєць Національної гвардії України ракетою з ПЗРК "Ігла" знищив російський літак-штурмовик Су-25.

За 172 дні українські воїни знищили 43 750 російських окупантів, 4141 їніх броньованих машин, 1876 танків, 233 літаки й 195 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "підсмажили" росіян: ліквідували ворожі гелікоптери й безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі