пʼятниця, 21 липня 2023 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають біля Бахмута та Оріхова: показали свіжі карти боїв
5

На заході Запорізької області українські війська досягли обмежених територіальних здобутків. Сили оборони України продовжують контрнаступальні дії на південь від Оріхова.

Збройні сили України також наступали на північному та південному флангах Бахмута і просунулися в районі Кліщіївки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські війська 20 липня проводили обмежені наземні атаки у районі Куп'янська, Сватового та Кремінної. Геолокаційні кадри показують, що російські сили нібито просунулися через шосе Куп'янськ ‒ Сватове на південь від Новоселівського.

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили російські наземні атаки на південний захід від Масютівки. Російські війська спробували здійснити обмежений наступ на лінії Куп'янськ-Лиман, але українські війська відбили ворожі напади.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують обмежені наступальні операції на схід від Куп'янська та поблизу Кремінної.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет і дронів Росія за добу випустила по Україні: Генштаб оновив дані

Бойові дії у Донецькій області

Українські війська продовжували контрнаступальні дії на північному та південному флангах Бахмута. Досягли там обмежених успіхів 20 липня. Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися в лісовому районі біля Кліщіївки.

Командир 3-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький повідомив, що українські сили успішно атакували підрозділи російської 72-ї мотострілецької бригади і загони "Шторм-Z" та просунулися на 1800 метрів у напрямку Бахмута.

Російські джерела стверджували, що невеликі українські штурмові групи за підтримки легкої бронетехніки наступали в районі Дубово-Василівки. Українські війська просунулися в напрямку Ягідного і біля траси E40 (Бахмут – Слов'янськ) в Оріхово-Василівці.

Окрім того, російське джерело заявило, що тривають важкі бої біля Кліщіївки, де українські війська ведуть наземні штурми. Деякі російські "воєнкори" писали, що українські сили утримують висоти біля Кліщіївки та намагалися просунутися в напрямку Андріївки та в районі Курдюмівки.

За даними українського Генштабу, російські війська безуспішно атакували українські сили поблизу Богданівки, Кліщіївки, Невельського, Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки. Українські війська продовжували обмежені наступальні дії вздовж лінії Авдіївка –Донецьк.

Російські джерела заявили, що українські сили чисельністю в роту за підтримки танків і бронетехніки атакували російські позиції поблизу Вугледара на заході Донецької області.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області
Автор: understandingwar.org
  Ситуація біля Бахмута
Ситуація біля Бахмута

Бойові дії на півдні України

Українські військові повідомили, що ЗСУ продовжували контрнаступальні дії на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей і досягли невизначених успіхів.

Російські джерела стверджували, що українські сили наступали в напрямку Урожайного і просунулися в районі Новодонецького.

За даними українського Генштабу, російські війська безуспішно контратакували для повернення позицій на північ від Приютного. Російський "воєнкор" стверджував, що російські війська здійснили невдалі контратаки в напрямку Новодарівки, щоб повернути втрачені позиції поблизу Рівнопілля.

Українські сили 20 липня досягли обмежених територіальних здобутків у західній частині Запорізькій області та продовжили контрнаступальні операції на південь від Оріхова. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 липня, показують, що українські сили незначно просунулися на північний схід від Роботиного.

У Генштабі ЗСУ також повідомляли, що українські війська наступали в напрямках Мала Токмачка-Вербове та Новоданилівка-Роботине. Один з російських "воєнкорів" стверджував, що українські сили зайняли нові позиції на північний схід від Роботиного та на захід від Новопокровки.

Разом з тим російські офіційні особи та джерела 20 липня звинуватили українські війська у завданні чергових ударів з безпілотників по окупованому Криму.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області
Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Херсонській області
Карта боїв у Херсонській області
Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби там відбулось 32 бойових зіткнення. Про це вранці 21 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають біля Бахмута та Оріхова: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі