середа, 17 липня 2024 04:37

ЗСУ б'ють по російській ППО, щоб убезпечити поставки F-16

ЗСУ б'ють по російській ППО, щоб убезпечити поставки F-16
Винищувачі F-16 мають з'явитися в Україні влітку-восени цього року. Фото: eastnews.ua

Повітряні сили ЗСУ завдають ударів по ворожих системах ППО на тимчасово окупованій території України та в прикордонних районах Росії, щоб убезпечити прибуття та розміщення винищувачів F-16.

Вони мають прибути в Україну влітку-восени цього року. Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цього недостатньо": Зеленський про кількість F-16, які цього року отримає Україна

8 липня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський опублікував геолокаційні кадри, на яких видно, як українські війська використовують касетні боєприпаси для ураження російських систем ППО, розташованих на схід від окупованого селища Мангуш Донецької області (на захід від Маріуполя). За словами Сирського, загалом Сили оборони знищили 20 пускових установок С-300 і 15 радіолокаційних станцій за невстановлений період часу.

В Інституті вивчення війни нагадали слова Сирського про те, що українські сили систематично знищують засоби ППО Росії, щоб створити умови для успішного застосування ЗСУ ударної авіації в контексті очікуваного прибуття найближчим часом винищувачів F-16.

В ISW зазначили, що поставки F-16 в Україну розпочнуться у невеликій кількості, а обмеження в матеріальному забезпеченні та підготовці, ймовірно, завадять українським військам широкомасштабно використовувати літаки у 2024 році.

"Українські офіційні особи раніше вказували, що Повітряні сили ЗСУ також мають намір використовувати F-16 та інші літаки у рамках ширшої системи протиповітряної оборони України. Однак, як вже зазначав ISW, Україні доведеться послабити загальні сили і засоби ППО Росії для захисту F-16 та їхньої належної інтеграції до бойових підрозділів Збройних Сил", - констатує Інститут вивчення війни.

Цього літа Україна, нарешті, отримає винищувачі F-16.

Втім, в набагато меншій кількості, ніж очікувалося. Україна зможе виставити на озброєння ескадрилью F-16, від 15 до 24 літаків, що значно менше 300, до яких закликали її лідери.

Інше джерело сказало, що Київ розраховує отримати шість F-16 цього літа і до 20 до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ б'ють по російській ППО, щоб убезпечити поставки F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі