четвер, 07 квітня 2022 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зросла кількість дітей - жертв російської агресії

Зросла кількість дітей - жертв російської агресії
Понад 464 дітей постраждали в Україні через збройну агресію Російської Федерації. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 167 дітей.

Ще понад 297 зазнали поранень станом на ранок 7 квітня, повідомив Офіс генерального прокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх установлення в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях," - пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей в областях: Київській - 86, Донецькій - 81, Харківській - 73, Чернігівській - 50, Миколаївський - 39, Луганській - 32, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік кричав не стріляти: у Бучі російські війська вбивали вагітних

"6 квітня до моргу привезли тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу села Ягідне Чернігівської області. 22 березня 4-річний хлопчик зазнав тяжких поранень від артобстрілу Харкова", - повідомили в ОГ.

У березні загарбники обстріляли цивільне населення селища Димер Вишгородського району на Київщині. Поранена дитина, її батько загинув на місці.

Унаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 928 закладів освіти. 84 з них ущент зруйновані.

Від рук російських окупантів із 24 лютого до 5 квітня орієнтовно загинули 1563 мирних жителів України. Серед убитих - 130 дітей, за даними Організації Об'єднаних Націй. Також маємо 2213 поранених, зокрема 188 дітей. Проте реальні втрати набагато вищі.

Зараз ви читаєте новину «Зросла кількість дітей - жертв російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі