неділя, 30 липня 2023 17:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Знизував плечима і нервував: як Путін відреагував на повернення командирів Азовсталі

Знизував плечима і нервував: як Путін відреагував на повернення командирів Азовсталі
Президент РФ Володимир Путін вперше прокоментував повернення командирів Азовсталі з Туреччини до України. Фото: РИА Новости

У суботу, 29 липня, російський диктатор Володимир Путін провів у Кремлі пресконференцію з журналістами.

На ній президент країни-агресорки вперше прокоментував повернення командирів Азовсталі з Туреччини до України. Про це пише "24 канал".

Російський диктатор довго уникав теми "Азову", але цього разу раптово вирішив відповісти на незручне питання.

"Ми робили ці обміни. Зокрема, з "азовцями". Міняли їх на наших льотчиків. В принципі, коли це в наших інтересах – все можна робити, якщо це нам вигідно", – сказав Путін.

Конкретної відповіді він так і не дав. Путін тільки констатував, що у нього були домовленості з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник мера Маріуполя розповів, як у місті відреагували на повернення командирів Азовсталі

Після цього президент РФ відмовився далі говорити й змінив тему.

"Домовленості були. Інших коментарів не буде", – наголосив він.

Під час відповіді на питання Путін помітно нервував та робив дивні рухи. Через це його образ нібито сильного, грізного та хитрого лідера, який так старанно будувала кремлівська пропаганда, розвалювався на очах.

За 14 секунд російський диктатор встиг поколупати пальцем у носі, поправити мікрофон та кілька разів знизати плечима. Його очі в цей час бігали у різні боки. Також Путін спробував посміхнутися, але замість цього зробив страшну гримасу.

А коли тиран згадував домовленості з Ердоганом щодо "азовців", в нього почався заплітатися язик. Путін не зміг вимовити фразу з першої спроби. У цей час його голос почав хрипіти.

8 липня Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону – Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Сергія Волинського, Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

22 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука. Серед звільнених – п'ять командирів. Після обміну їх відправили до Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Знизував плечима і нервував: як Путін відреагував на повернення командирів Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі