вівторок, 18 липня 2023 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Радник мера Маріуполя розповів, як у місті відреагували на повернення командирів Азовсталі

Радник мера Маріуполя розповів, як у місті відреагували на повернення командирів Азовсталі
8 липня Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, як у місті відреагували на повернення в Україну п'ятьох командирів, зокрема і азовця Дениса Прокопенка.

За його словами, наша проукраїнська спільнота підіймає голову, водночас у росіян "палає". Про це він повідомив в ефірі радіо NV.

"Кожна згадка про це, кожна фотографія наших захисників, які з'являються, – це наче атомну бомбу кидають просто в маріупольський інфопростір. У росіян палає, у почекунів палає, наша проукраїнська спільнота підіймає голову. Це прямо дуже потужно було", – зазначив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили рішення Ердогана повернути командирів Азовсталі

Кращого і результативнішого інформаційного удару по росіянам, припускає він, не можна вигадати.

Він наголосив, що росіяни дійсно бояться.

"Вони розуміють (і навіть не приховують того, що розуміють), що буде відплата, що буде помста, і що наші азовці і командири гарнізону Маріуполя повернулися не просто так. Це не просто ляпас диктатору Володимиру Путіну був", – сказав радник мера.

Андрющенко додав, що не знає, з чим це можна порівняти.

"Пригожинський бунт був, мабуть, співставний з інформаційним результатом для Маріуполя і Маріупольського району", – додав Андрющенко.

Після російського полону та перебування в Туреччині підполковник Національної гвардії України, командир полку "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс") зустрівся з особовим складом.

Зараз воїн продовжує реабілітацію, але найближчим часом розпочне виконання службових обов'язків. Про це в неділю, 16 липня, повідомив Telegram-канал "Азова".

Прокопенко заявив, що ще в полоні він сказав: війна для нього не закінчиться, "поки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця і не відновимо кордон України на стан 1991 року".

8 липня Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону – Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Сергія Волинського, Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

Зараз ви читаєте новину «Радник мера Маріуполя розповів, як у місті відреагували на повернення командирів Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі