пʼятниця, 09 грудня 2022 13:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Знеструмив Лиман і направив електрику на бази окупантів ‒ на Донеччині затримали чергового колаборанта

Знеструмив Лиман і направив електрику на бази окупантів ‒ на Донеччині затримали чергового колаборанта
Служба безпеки України затримала чергового колаборанта у Донецькій області. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала чергового колаборанта у звільнених районах Донецької області.

Це ‒ "енергетик" окупантів, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз загарбників. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Колишній працівник місцевих електромереж під час тимчасової окупації частини регіону підтримав агресора. За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського району". Структура підпорядковувалась так званому "міністерству вугілля та енергетики" терористичної ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича, Шаріїв і Медведчука з дружиною звели в інфографіку сімей-зрадників

"Перебуваючи на "посаді", зловмисник "від'єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Щоб набрати "штат" і провести технічні заходи, він налагодив співпрацю з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки. Знеструмивши місто, рашисти забезпечували енергопостачання своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами", ‒ йдеться у повідомленні.

Після звільнення Лимана від російських загарбників зловмисник намагався втекти з міста. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його.

Нині чоловікові повідомили про підозру за колабораційна діяльність. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі проситимуть суд взяти його під варту.

В окупованому Донецьку ліквідували "депутата народного совета ДНР" Марію Пирогову. Про це повідомив ватажок бойовиків Денис Пушилін у соцмережах. Пропагандисти кажуть, що її вбили в результаті "обстрілу ЗСУ".

Українські захисники ліквідували в тимчасово окупованому Токмаку на Запоріжжі колаборанта Олексія Кошеля. Зрадник займав псевдопосаду "начальника УВС", пише "РИА-Мелитополь" 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Знеструмив Лиман і направив електрику на бази окупантів ‒ на Донеччині затримали чергового колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі