субота, 19 липня 2014 18:36

Жителі Луганщини врятували механіка збитого Ан-26 від терористів

Жителі Луганщини врятували механіка збитого Ан-26 від терористів
Фото: ukrinform.ua

Один з членів екіпажу літака Ан-26, збитий 14 липня на Луганщині, не потрапив у полон, а був врятований громадянами. Про це повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу.

За його словами, "механік літака Ан-26 не потрапив у полон до бойовиків, а за допомогою небайдужих людей був врятований, прихований від банд терористів, а потім переправлений на безпечну територію"

"В офіційних заявах ми говорили, що він був захоплений у полон і це допомогло заспокоїти терористів і вони його не шукали", - сказав Лисенко

Раніше міністр оборони Валерій Гелетей на своїй сторінці в Facebook повідомив, що "інформація про врятованого військовослужбовця Збройних сил України була різною; найгіршим було повідомлення про нібито полон цієї людини". "Зараз цей військовослужбовець перебуває в безпеці", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 14 липня в Луганській області був збитий військово-транспортний літак Ан-26. У прес-службі самопроголошеної Луганській народної республіки агентству "Інтерфакс" (Interfax.ru) заявили: "Чотирьох членів екіпажу літака вдалося взяти в полон. В даний момент полонені знаходяться в місті Краснодон, з ними ведеться допит". При цьому раніше прес-служба ЛНР повідомила, що літак збили "ополченці" з ПЗРК, він "впав в районі селища Должано-Нікольський".

Пізніше спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що на борту збитого бойовиками Ан-26 знаходилися 8 людей (7 членів екіпажу і одна людина, що супроводжувала вантаж) - четверо чоловік уже врятовані, двоє перебувають у полоні, доля ще двох поки невідома.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Луганщини врятували механіка збитого Ан-26 від терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі