понеділок, 31 жовтня 2022 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зима, як зброя: у ГУР розкрили плани Кремля

Зима, як зброя: у ГУР розкрили плани Кремля
Керівник ГУР Кирило Буданов попередив, що Кремль хоче використати зиму як зброю. Фото: gur.gov.ua

Влада Російської Федерації хоче використати зиму як зброю у війні проти українців.

Кремль планує за цей час укріпити оборонні позиції і завадити контрнаступу Збройних сил України. У цьому переконаний начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Кирило Буданов, про що заявив у коментарі виданню Inews.

"Російські атаки на інфраструктуру були сплановані тижнями раніше. Кремль використовує зиму як зброю, намагаючись деморалізувати людей, які залишаються сильними, незважаючи на всі жорстокості, заподіяні їм окупантами", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по цивільних буксирах – є жертви

Буданов зазначив, що окупанти можуть бути вибиті з Херсона вже наступного місяця. І це стане "сейсмічним ударом" для російської громадської думки, зруйнувавши їхні наративи про власну непереможність і про Україну.

Зараз, за його словами, російська армія відступає від Херсона. Окупанти приймають більш оборонну позицію напередодні зими – евакуюють жителів, відводять важку наступальну техніку, щоб уникнути великих втрат.

Також загарбники будують лінії протитанкових укріплень типу "зуби дракона" на Луганщині, щоб уповільнити просування українських військ.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Прильоти підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму. Інформація про постраждалих з регіонів поки що не надходила.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Зима, як зброя: у ГУР розкрили плани Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі