пʼятниця, 19 серпня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Збирав гроші для окупантів: члену "союзу добровольців" ОРДО оголосили підозру

Збирав гроші для окупантів: члену "союзу добровольців" ОРДО оголосили підозру
Члена "союзу добровольців" так званої ДНР підозрюють у фінансуванні тероризму. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Члена "союзу добровольців" так званої ДНР підозрюють у фінансуванні тероризму. Громадянин Російської Федерації збирав гроші на амуніцію для ворога.

За даними слідства, впродовж 2021-2022 років підозрюваний медійно та фінансово підтримував російську агресію проти України та діяльніть ОРДЛО. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

"З березня 2022 року у соцмережах "Вконтакте", Instagram і Telegram-каналах він збирав кошти для незаконних збройних формувань псевдореспублік. Звітував щодо їхнього використання. Загальна сума зібраних коштів та віртуальних активів – криптовалюти близько 7 млн грн", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі прокурор став колаборантом

Підозрюваний сприяв придбанню амуніції, предметів військового спорядження, одягу, взуття, квадрокоптерів, прицільних засобів та іншого оснащення для російських окупантів.

"Наразі прокурорами забезпечено накладення арешту на віртуальні активи підозрюваного – криптовалюту у сумі понад 800 тисяч гривень та відпрацьовано алгоритм їхнього відслідковування і повернення в українську юрисдикцію", – додали в Офісі генерального прокурора.

У Донецькій області викрили мешканця Дружківки з російським паспортом, який відстежував місця дислокації та передавав ворогу інформацію про переміщення та розташування Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Збирав гроші для окупантів: члену "союзу добровольців" ОРДО оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі