середа, 28 серпня 2024 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Збили з ПЗРК: військові розповіли деталі знищення російського Су-25

Збили з ПЗРК: військові розповіли деталі знищення російського Су-25
Українські військові знищили російський штурмовик Су-25. Фото: tsn.ua

Українські воїни збили російський штурмовик Су-25 за допомогою ПЗРК.

Цей літак несе велику кількість озброєння та становить смертельну загрозу для піхоти. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів пресофіцер 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Євген Алхімов.

За його словами, знищення Су-25 є складною та кропіткою роботою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак і понад тисяча окупантів: оновили втрати РФ за добу

"Це не так просто, адже російські пілоти теж жити хочуть. Вони там і теплові пастки відстрілюють, і тому подібне. Тут відіграє роль не стільки підготовка, скільки швидка реакція та вміння оператора ПЗРК", - сказав Алхімов.

Поки невідомо, який саме ПЗРК було використано, щоб збити штурмовик ворога. За словами Алхімова, раніше 28 ОМБр не збивала російські літаки. Це перший підтверджений такий випадок.

"Су-25 - штурмовик, на який можна встановити досить багато озброєння. Його робота - знищувати позиції та укріпрайони противника. Це досить серйозна зброя на фронті проти піхоти", - розповів Алхімов.

Українські військові знищили черговий російський літак. Воїни підрозділу ППО 28-ї ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу вразили російський штурмовик СУ-25.

Місце знищення ворожого літака поки не уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «Збили з ПЗРК: військові розповіли деталі знищення російського Су-25». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі