субота, 31 серпня 2013 13:05

Засновниці FEMEN залишили Україну через політичні переслідування

Засновниці FEMEN залишили Україну через політичні переслідування
Фото: femen.org

Засновниці жіночого руху FEMEN заявили , що 30 серпня залишили Україну через політичні переслідування з боку влади, спецслужбам та правоохоронних органів .

"30 серпня активістки FEMEN Яна Жданова , Анна Гуцол та Олександра Шевченко були викликані слідчим на допит , що означало , що активістки будуть переведені зі статусу " підозрюваних " у статус " обвинувачених " . Побоюючись за своє життя і свободу, активістки здійснили втечу з України в Європу з метою продовжувати діяльність FEMEN " , - йдеться в прес - релізі , поширеному рухом в суботу.

В організації нагадали, що днями українські правоохоронці реалізували "останню провокацію проти руху" . Як заявляють в FEMEN , в київський офіс руху міліцією були підкинуті вогнепальну зброю , вибухівку і фотопортрети президента Росії Володимира Путіна і глави РПЦ патріарха Кирила.

"Як наслідок , було відкрито кримінальну справу проти активісток FEMEN за статтею 263 про незаконне зберігання зброї , що загрожує активісткам позбавленням волі до 5 років" , - стверджують дівчата .

Однак в FEMEN запевняють , що "ні подібні репресії , ні вимушена імміграція не зупинять активну діяльність руху в Україні , Росії та інших диктаторських державах" .

Як повідомлялося , 27 серпня правоохоронці і вибухотехніки вилучили у київському офісі FEMEN предмети , схожі на пістолет марки ТТ і гранату , а також фотопортрети президента Росії В.Путіна і патріарха Кирила , на обличчях яких зображена мішень , на фото міститься ненормативна лексика .

У русі заявили  що всі знайдені предмети підкинуті правоохоронцями.

Зараз ви читаєте новину «Засновниці FEMEN залишили Україну через політичні переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі