середа, 28 серпня 2013 09:40

FEMEN закриває офіс в Україні, активістки залишають країну

FEMEN закриває офіс в Україні, активістки залишають країну
Фото: tsn.ua

Рух FEMEN прийняв рішення відправити кількох відомих активісток за кордон і закрити офіс в Україні, проте свою діяльність продовжити.

Рішення було прийнято у зв'язку з серією нападів і побиттів активістів FEMEN, а також після подій 27 серпня, коли за анонімним дзвінком про замінування міліція обшукала офіс FEMEN в Києві і вилучила там зброю.

"Поки ми закриваємо офіс як фізичне приміщення. Ми подивимося на наслідки сьогоднішньої ситуації ... Ми не приймали рішення про те, що згортаємо діяльність в Україні. Лише закриваємо офіс", - повідомила "Українській правді" одна з лідерів руху Анна Гуцол.

Вона нагадала, що осередки FEMEN знаходяться в Берліні, Парижі і Мадриді.

"Ми вирішили, що активістки, які відомі міліції та СБУ, повинні залишити країну і жити в Європі, однак сам рух, безумовно, продовжить свою діяльність в Україні. Ніякими репресіями нас не залякати", - сказала Гуцол у коментарі "Комерсант-Україна" .

За підсумками обшуку в єдиному реєстрі досудових розслідувань за підсумками обшуку були зареєстровані матеріали за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу ("Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або вибухових пристроїв"; карається позбавленням волі на строк до семи років).

Раніше в FEMEN заявляли, що систематичні атаки проти членів руху організовані українською владою і здійснені за допомогою спецслужб з метою припинити діяльність жіночого руху в "диктаторських країнах", таких як Росія, Білорусь, Україна.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN закриває офіс в Україні, активістки залишають країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі