четвер, 06 жовтня 2011 10:22

Запорізький "конверт" перевів у готівку понад 10 мільйонів гривень

Запорізький "конверт" перевів у готівку понад 10 мільйонів гривень

У Запоріжжі припинено діяльність конвертаційного центру, який незаконно перевів у готівку понад 10 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації в Запорізькій області, з жовтня 2010 по вересень 2011 року в Запоріжжі діяв конвертаційний центр, який незаконно перевів у готівку понад 10 млн грн.

"Використовуючи фіктивні фінансово-господарські документи, організатори конвертаційного центру прикривали схеми формування необгрунтованого податкового кредиту і валових витрат при проведенні безтоварних операцій з купівлі-продажу непродовольчої групи товарів", - повідомили в прес-службі.

Також у прес-службі повідомили, що організаторам центру вдавалося використовувати підконтрольні підприємства. Таким чином штучно формувалася витратна частина суб'єктів господарювання реального сектора економіки і фірм-"транзитерів", зареєстрованих у Запорізькій, Дніпропетровській та інших областях України.

Відносно організатора конвертаційного центру слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво, що спричинило значну матеріальну шкоду".

Ведеться слідство.

Зараз ви читаєте новину «Запорізький "конверт" перевів у готівку понад 10 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі