неділя, 03 жовтня 2021 13:40

Замах на Шефіра: на допити викликають людей з "дуже відомими іменами"

Замах на Шефіра: на допити викликають людей з "дуже відомими іменами"
На Київщині обстріляли автомобіль першого радника президента Сергія Шефіра. Стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62 мм. Фото: npu.gov.ua

У справі замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра правоохоронці викликали багато людей з "дуже відомими іменами".

Про це під час брифінгу 3 жовтня в Трускавці Львівської області повідомив президент Володимир Зеленський. Зазначив, що не може розкривати подробиці, у тому числі про замовників, поки триває слідство. Але вважає, що виконавців знайдуть.

"Багато людей викликані, я знаю, з дуже відомими іменами. З кимось із них спілкувався Сергій, когось знав, когось підозрює. Багато людей викликано в відповідні правоохоронні органи", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Шефіра: почалися масові перевірки власників зброї

Щодо частих зустрічей Шефіра з олігархами, Зеленський сказав, що йому відомо лише про зустрічі з Рінатом Ахметовим.

"Шефір зустрічався дуже часто з олігархами? Мені це не відомо. З паном Ахметовим він зустрічався, я знаю. У нас було декілька складних моментів, Добропілля, багато енергетичних моментів, багато викликів, багато вугільних проблем, коли щось ми очікували, а щось недоочікували. Він дійсно зустрічався. З іншими я не знаю, чи він зустрічався. Чи викликали їх – мені здається, я не маю права про це говорити", – зазначив президент.

Уранці 22 вересня на дорозі між селами Лісники й Ходосівка в Обухівському районі Київської області обстріляли автомобіль першого радника президента Сергія Шефіра.

Він саме їхав на роботу. Засідка чекала в лісі. За попередніми даними, стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62 мм.

Шефір не постраждав. Водієві дісталося дві кулі. Поранений зміг вивести авто з-під вогню.

Розглядають три основні версії злочину: у зв'язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави й для дестабілізації політичної ситуації в країні. Також розглядають версію за участі спецслужб іноземних держав.

Зараз ви читаєте новину «Замах на Шефіра: на допити викликають людей з "дуже відомими іменами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі