неділя, 16 жовтня 2022 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники сотнями вивозять дітей на територію РФ – Федоров розповів деталі

Загарбники сотнями вивозять дітей на територію РФ – Федоров розповів деталі
Окупанти сотнями вивозять неповнолітніх на територію Російської Федерації. Фото: Vgorode Запоріжжя

Росіяни продовжують скоювати воєнні злочини на території України.

Зокрема, окупанти сотнями вивозять неповнолітніх на територію Російської Федерації. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивозять з Херсона банки та "держустанови"

Сьогодні можемо підтвердити той факт, що вони забирають наших дітей. З Енергодара вивезли 300 дітей в Анапу. Сьогодні готуються вивозити дітей з Мелітополя до Криму або Краснодарського краю", – зазначив Федоров.

За його словами, росіяни розпочали вивозити українських дітей, тому що до них прив'язані батьки.

Вочевидь, у планах окупантів зробити так, щоб потім батьки поверталися за своїми дітьми в Росію і не могли виїхати з території ворожої держави.

Федоров також повідомив, що російські окупанти не випускають на підконтрольну Україні територію працівників Запорізької АЕС, а також тих людей, які раніше працювали на станції.

"Окупанти не випускають на підконтрольну Україні територію діючих та колишніх працівників Запорізької АЕС. Навіть людей, які вийшли на пенсію, на блок-посту в Василівці розгортають до окупованого Енергодару", – сказав Федоров.

За його словами, "решта мешканців може проїхати тільки якщо оформить перепустку в комендатурі Мелітополя або інших населених пунктів. Проте термін очікування виїзду сягає 20 днів".

Крім того, Федоров зазначив, що альтернативний шлях виїзду – у бік Грузії, Латвії та Естонії через трасу Бердянськ – Новоазовськ.

"У Новоазовську місцеві окупанти встановили свій фільтраційний пункт. Оформлення виїзду на місці займає від кількох годин до кількох днів. Але поки що цей шлях працює - необхідно ним користуватися", – додав мер Мелітополя.

На тлі активного контрнаступу ЗСУ на півдні України окупанти почали вивозити жителів Херсонщини на територію Росії.

Росіяни незаконно депортували кілька тисяч дітей. Українських громадян відправляють в РФ щодня. Це випливає із заяви віцепрем'єра РФ Марата Хуснулліна, якого цитують російські ЗМІ.

За його словами, в окупаційні адміністрації регіону нібито звернулися 500 осіб з проханням про тимчасовий переїзд в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники сотнями вивозять дітей на територію РФ – Федоров розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі